Steam debuterer på PS3

I Portal 2 kan spillere samarbeide på tvers av plattformer.

Hvis du lengter etter mer portalhjernetrim er du antageligvis ikke alene. Portal 2, som etter planen skal lanseres 21. april, kan for mange ikke havne i hyllene fort nok.

Under fjorårets E3-messe lovet Valve-president Gabe Newell at PlayStation 3-versjonen av spillet ville bli den beste konsollutgaven. Nå viser det seg at dette løftet innebærer en debut av Steam på Sonys spillemaskin. Dermed vil PS3-spillere ha tilgang til lagringsfilene sine fra en hvilken som helst PS3-konsoll med Steam installert.

Klarer ikke laste video

I første omgang åpnes det for flerspiller og kommunikasjon med Steam-venner på tvers av plattformene PC/Mac og PlayStation 3. Samtidig kan Newell fortelle at Valve håper å kunne utvide funksjonaliteten med fremtidige nedlastbare innholdspakker. Spillere som linker PlayStation Network- og Steam-kontoen sin får også en godbit i form av en gratis «Steam Play»-utgave av Portal 2.

Det første Portal-spillet var en svært gledelig overraskelse da det i 2007 dukket opp i The Orange Box. Her måtte spilleren komme seg gjennom en rekke rom, bevæpnet kun med en portal-skyter og de små grå. Det var unikt, uventet og utfordrende – og utvikler Valve sto plutselig ansvarlig for en av tiårets store kultfenomener.

Når spillets heltinne, Chell, returnerer i april har hun utvidet arsenalet betraktelig. Både gigastøvsugere og ulike magiske malingstyper kompliserer flukten fra GLaDOS, noe vi fikk kikke nærmere på under fjorårets E3-messe.

Lurer du på hva annet som kommer ut i tiden fremover? Ta en titt i vår Spillkalender.

Siste fra forsiden