The Gunk

SteamWorld-skaperne viser frem sitt nye ambisiøse 3D-spill

Se det første glimtet fra The Gunk.

Under Xbox Series X-arrangementet på torsdag dro skaperne av SteamWorld-spillene sløret av et splitter nytt spill – The Gunk. En trailer fra spillet kan du se øverst i artikkelen.

Der SteamWorld-spillene som kjent foregår i to dimensjoner tar The Gunk steget over til 3D for fullt, og dermed representerer det altså en helt ny retning for det svenske studioet Image & Form.

Image & Form

Slim til besvær

Spillet handler om et vennepar som utforsker verdensrommet i jakten på ressurser som kan høstes og selges. En dag havner vennene på en planet som er dekket i en slimete guffe som har besudlet naturen og dyrelivet og som truer planetens eksistens.

Målet i spillet er dermed å komme til bunns i hva som har skjedd og bekjempe den ødeleggende substansen, men akkurat hvordan dette gjøres og hvilke spillmekaniske nyvinninger spillet eventuelt byr på, er ennå ukjent.

Ifølge utviklerne har ambisjonene imidlertid vært høye, og i valget mellom å gjøre alle maskinvareplattformer til lags og å realisere visjonene sine fullt ut skal studioet ha valgt sistnevnte.

The Gunk lanseres eksklusivt til Xbox Series X, Xbox One og PC i september neste år, men en konkret dato har vi ennå ikke fått. Mer informasjon vil komme i månedene fremover, lover utviklerne.

LES OGSÅ: Avowed er Obsidians neste store rollespill »

Siste fra forsiden