– Ingen nye serier fra oss nå

Stemmer det tro?

Ubisoft tror ikke nye spillkonsepter for denne generasjonens konsoller lønner seg.

Gamesindustry.biz tok nettopp en prat med Alain Corre, Ubisofts europeiske markedssjef. Der kom det frem spennende nytt.

Den største og mest oppsiktsvekkende uttalelsene av dem alle er nok at Ubisoft sannsynligvis ikke kommer til å utvikle nye spillserier før neste generasjons konsoller. Dette av lønnsomhetshensyn.

Bilde fra Ubisofts kommende Tom Clancy's HAWX 2.

– Spill som ikke er «triple A» er ikke lønnsomme lenger. Spill av denne størrelsen koster selvsagt mer penger å utvikle, men det er også større sjanse for at de går i pluss fordi de samles i toppen av salgslistene, sier markedssjefen.

Ubisoft har presentert flere nye spillserier de siste årene, blant annet høyst suksessrike Assassin's Creed i tillegg og jagerflyspillet H.A.W.X som får en oppfølger neste uke. De har også flere nye serier på vei, slik som strategispillet R.U.S.E (som vi har tatt en titt på tidligere) og det mystiske From Dust.

– Forretningsmodellen er endret og vi forandrer hvordan vi utvikler hardcorespill nå. Vi fokuserer mer på nøkkelserier fordi det er det markedet vil ha – noe nytt med digre produksjonsverdier. Markedet støtter ikke den variasjonen det gjorde tidligere, fortsetter han resignert.

Han avslutter med å forklare at det koster veldig mye penger å markedsføre helt nye spillkonsepter, og at det i kombinasjon med svært høye utviklingskostnader gjør det altfor usikkert hvorvidt et prosjekt går i pluss. Dette forsterkes av den delen av livssyklusen den nåværende konsollgenerasjonen er i.

Om dette virkelig stemmer så er det dårlige nytt for oss spillentusiaster, som selvsagt ønsker et så stort mangfold i spillmarkedet som overhodet mulig.

Siste fra forsiden