«Stephano» gjør comeback i HomeStory Cup

«Stephano» gjør comeback i HomeStory Cup VIII

Nordmann deltar også i den  vennskapelige StarCraft II-turneringen som startet i dag.

Startskuddet for HomeStory Cup VIII ble fyrt av tidligere i dag, og som vanlig er spillerne invitert hjem til StarCraft-profilen Dennis «TaKe» Gehlen i Krefeld, Tyskland.

HomeStory Cup er en vennskapelig turnering der den tyske spilleren inviterer 29 av de meste profilerte spillerene i verden til en langhelg med god stemning og mange morsomheter. De tre siste spillerene i turneringen kvalifiserer seg gjennom regionale onlineturneringer. Turneringen strekker seg fra torsdag 4. november til søndag 7. november.

Turneringen preges av en lett og intim tone, spillerne stiller til intervjer og de kommenterer hverandres oppgjør.

Til tross for den hyggelige stemningen, er det fortsatt mye ære og penger som står på spill. Vinneren av turneringen tar med seg i overkant av 60 000 kroner i bagasjen.

Konkurransen er beintøff, og blant deltakerne finner vi storlaget EGs lagkaptein Geoff «InControL» Robinson, tidligere Code S-vinner Jung «jjakji» Ji Hoon og tre av fire av årets DreamHack-vinnere, Son «StarDust» Seok Hee, Yun «TaeJa» Young Seo og Ko «HyuN» Seok Hyun.

Den største overraskelsen blant deltakerene er utvilsomt comebacket til den kontroversielle pensjonerte StarCraft-spilleren Ilyes «Stephano» Satouri. Stephano, som regnes som en av de mest suksessfulle ikke-koreanske StarCraft-spillerene gjennom tidene, har lagt karrieren på hyllen til fordel for studier. Han har ikke kommentert om comebacket er permanent, eller om dette kun er et engangstilfelle.

Den norske spilleren Kristoffer «TargA» Marthinsen er også blant deltakerene og får i gruppespillet prøve seg mot Team Liquid-spilleren Song «HerO» Hyeon Deok, Oleg «TitaN» Kuptsov og Mihaylo «Kas» Hayda i gruppe D.

Turneringen kan følges på de to Twitch-streamene til «TaKe»:

På nettsiden til Team Liquid finner du en oversikt over gruppene og en klokke som teller ned til når kampene starter.

Siste fra forsiden