Sterk fremtid for Xbox Live

Årets Xbox-begivenhet her i Los Angeles er over. Microsoft har overgått seg selv denne gangen, med storstilte kunngjøringer støttet opp av legendariske gjester slik som selveste Muhammed Ali. Gamer.no tok en tur til Shrine Auditorium for å overvære det hele.

Microsoft har bevist at de vet hvordan man arrangerer en fest med et smell. I fjor som i år braket det løs med hundrevis av journalister og bransjefolk som stuet seg inn i et stort bygg, hvor et grønt-inspirert lysshow med storskjermer og ekstravagansa skulle sette en ramme for hva Xbox-folkene hadde å by på denne gangen. Det var Xbox-sjef J. Allard som kunne ønske oss velkommen og fortelle litt om planene for konsollen fremover, og han la mest vekt på ett betydningsrikt ord: Software.

- Xbox er designet for å kjøre flott software, konstaterte Allard.

Mange vet nok mye om hva Xbox-planene går ut på fremover. Microsoft har tydeligvis store planer for konsollen, og beskriver seg selv som at de for fire år siden ble en spiller på konsollmarkedet, men nå har gått videre til å lede og forandre hele opplegget. Xbox Live var den tydelige førsteprioriteten for Microsoft i år, og gjennom en morsom videofilm som blant annet inkluderte selveste Donald Trump, feiret selskapet det faktum at de uten tvil er best på onlinespilling i konsollsammenheng.

Allard kunne røpe flere saftige nyheter for onlinetjenesten, nyheter som alle vil bli tilgjengelig i løpet av året. Videokonferanser vil bli en sentral del av Xbox Live i løpet av de neste månedene, og vil gi deg muligheten til å konversere med opp til fem av vennene dine med både lyd og bilde. Voicemail blir også en realitet, hvor folk kan sende deg små innspilte lydsnutter med alt fra koselige hilsener til konkurrerende utfordringer.

Microsoft er også opptatt av å gjøre Xbox og onlinetjenesten så fleksibel som mulig, og så godt integrert med omverdenen som de overhodet kan. At de ønsker å integrere Xbox Live med Microsoft Messenger er ingen nyhet, men at Sigil Games Onlines nye massive onlinebaserte rollespill – Vanguard: Saga of Heroes – skal kunne spilles på både Xbox og PC hvor spillere fra begge plattformer kan oppholde seg i samme verden, er åpenbart en rykende fersk nyhet. Microsoft vil gå så langt som å gjøre kommunikasjon med fantasiverdenen i Vanguard mulig til og med via mobiltelefon.

Den mest overraskende og kanskje hyggeligste nyheten under årets Xbox-begivenhet var Microsofts planer om å gjøre gamle klassikere tilgjengelige via Xbox Live. Nei, ikke gamle Xbox-spill, men faktisk gamle spillklassikere generelt – slik som Tetris, Pac-Man og så videre. Xbox Arcade er navnet på den nye tjenesten som lar deg logge inn og laste ned det som beskrives som enorme mengder klassiske spill. Alt vil bli integrert med det nåværende Xbox Live, og skal så vidt vi vet være helt gratis å ta i bruk.

De nye onlinegodsakene for Xbox Live skal i følge hestemunnen rulles ut via automatiske oppdateringer i løpet av året. Xbox Arcade skal være snarlig klart for lansering, mens videokonferanser trolig ikke blir en realitet før til høsten.

Og som ikke dette var nok godnyheter for Xbox Live-tilhengere, hadde Microsoft og Electronic Arts en særdeles stor og etterlengtet nyhet å dele med oss i år. Nyskjerrig? Vi kan fortelle deg alt om det.

Siste fra forsiden