Counter-Strike: Global Offensive / WESG

Stjernespekket .no videre fra kvalifiseringen til WESG

Reiser til Kiev for å kjempe om 600 000 kroner og en plass i den internasjonale finalen.

Adela Sznajder/DreamHack

I begynnelsen av september kunne Gamer.no informere om et potensielt norsk stjernelag, dannet for å spille i den norske kvalifiseringen til turneringen World Electronic Sports Games. På tirsdag ble det klart at laget .no, bestående av Håvard «rain» Nygaard, Joakim «Jkaem» Myrbostad, Ruben «RUBINO» Villarroel, Pål «Polly» Kammen og Bjørn «Skurk» Maaren kommer til å representere Norge i Kiev, hvor de europeiske representantene skal kåres.

I tillegg til å kjempe om en plass blant de åtte europeiske representantene til den internasjonale WESG-turneringen som spilles i Kina, er spillerne i .no med i kampen om hele 600 000 kroner. Dersom laget kommer seg gjennom kvalifiseringen i Kiev, vil de ha muligheten til å dra hjem fra hovedturneringen med utrolige syv millioner kroner.

Ruben «RUBINO» Villarroel er en av spillerne i .no. Til vanlig spiller han i Dignitas.
Adela Sznajder/DreamHack

Tapte ikke et eneste kart frem til finalen

I kvartfinalen spilte stjernelaget .no mot aNimus, et lag i 2. divisjon av Telenorligaen. Til tross for en relativt jevn kamp på Miragr, viste .no seg å være hakket for hvasse for 2. divisjonslaget. Med sluttresultatet 16-10, tok spillerne i .no seg videre til semfinalen. Her møtte de BX3, som i skrivende stund ligger på andreplass i det øverste nivået av Telenorligaen. Heller ikke BX3 hadde det som skulle til for å ta et kart av stjernespillerne, og dermed tok .no seg videre til kvalifiseringens finale.

Snuoperasjon etter en jevn start

Etter å ha slått ut serieleder i det øverste nivået av Telenorligaen, Deadweight fra kvalifiseringen, gikk Epiphany Bolt inn i finaleoppgjøret mot .no med nyvunnet selvtillit og mangel på respekt for de profilerte spillerne. Etter en jevn kamp på Mirage kunne Bolt-spillerne til slutt puste lettet ut, med ett kart i lomma. Pustepausen varte imidlertid ikke lenge, og spillerne i .no viste hvorfor de blir sett på som noen av Norges beste spillere. Laget leverte to overbevisende seire, henholdsvis 16-5 på Cache og 16-4 på Train, og er dermed klare for å representere Norge under den europeiske kvalifiseringen i Kiev.

Forventet ikke å støte på problemer i kvalifiseringen

Ruben «RUBINO» Villaroel spiller til vanlig i Dignitas, men var en del av .no under kvalifiseringen. Villaroel forteller til Gamer.no at laget ikke hadde ventet å møte noen store problemer i kampene mot de andre norske lagene.

– Nivået på de de norske lagene var vel som vi forventet. Vi forventet at vi ikke skulle ha noen store problemer med å slå noen i Norge, mest på grunn av spillerstallen vår. Tre av oss spiller på det høyeste nivået til vanlig. I tillegg har både Pål «Polly» Kammen og Bjørn «Skurk» Maaren spilt Major-turneringer før. Dessuten har vi spilt sammen tidligere, så vi følte oss veldig komfortable.

Spillerne i .no spiller til vanlig for andre organisasjoner, deriblant Dignitas, FaZe Clan og norske Epiphany Bolt. Villaroel drar frem dette som problematisk for treningen før WESG-kvalifiseringen i Kiev.

– Vi har selvfølgelig ambisjoner om å kvalifisere oss til Kina, men det blir nok ikke lett, ettersom vi ikke får trent noe sammen. Vi spiller jo på ulike lag utenfor denne turneringen. Likevel er det bare med en plass til Kina vi kan reise fornøyde hjem fra Kiev, sier han til Gamer.no.

Siste fra forsiden