Stor uvisshet rundt grøsserspillet Silent Hills

Konami bekrefter at spillet er kansellert.

Konami

Oppdatering 27. april: Konami har bekreftet kanselleringsryktene rundt Silent Hills. I en uttalelse til Eurogamer skriver det japanske selskapet at de vil fortsette å utvikle spill i Silent Hill-serien, men det blir ikke noe av Silent Hills:

– Silent Hills-prosjektet utviklet i samarbeid med Guillermo del Toro, og med Norman Reedus' likhet, vil ikke fortsette, forteller Konami.

Opprinnelig sak følger.

Det er stor uvisshet rundt det planlagte grøsserspillet Silent Hils etter uttalelser fra spillets sjef, Guillermo del Toro. På spørsmål om spillet under en filmfestival i San Francisco skal den kjente Hollywood-regissøren ha uttalt at det ikke kommer til å bli noe av:

Nøyaktig hva det ikke vil bli noe av er foreløpig ikke oppklart, men uttalelsen har ført til en strøm av kanselleringsrykter rundt spillet. En kilde med kjennskap til saken forteller imidlertid til IGN at del Toro ikke skal ha snakket om selve spillet, men om hans samarbeid med Metal Gear Solid-skaper Hideo Kojima.

Kojima skulle etter plannen jobbe sammen med del Toro om å lage det neste kapittelet i Silent Hill-serien, men uoverensstemmelser mellom Kojima og utgiver Konami har trolig satt en stopper for samarbeidet.

Ifølge rykter vil Kojima og Konami gå hver sin vei så snart Metal Gear Solid V: The Phantom Pain blir lansert. Dersom dette stemmer er det sannsynlig at Kojima ikke lenger er med å utvikle Silent Hills, og det kan være nettopp dette del Toro refererte til.

Konami fjerner Silent Hills-demo

Silent Hills' hovedrollefigur spilles av The Walking Dead-skuespiller Norman Reedus.

Konami har hittil ikke kommentert del Toros uttalelser, men annonserte forrige uke at Silent Hills' interaktive smakebit, P.T., vil fjernes fra PlayStation-butikken 29. april. Det lille, mystiske spillet ble lansert under fjorårets Gamescom-messe og viste seg å være en del av reklamekampanjen for Silent Hills-prosjektet.

Hvorvidt det å fjerne P.T. var planlagt eller et resultat av endringer rundt prosjektet vet vi ikke. Uansett hva som er bakgrunnen har beslutningen fyrt opp under kanselleringsryktene som nå florerer på spillnettsider verden over.

For å forvirre saken ytterligere har skuespiller Norman Reedus, som skal gi liv til hovedrollefiguren i Silent Hills, tatt til Twitter for å beklage spillets kansellering overfor skuffede fans. The Walking Dead-stjernen meldte at han hadde gledet seg til å ta del i prosjektet og han håpet det ville få en ny sjanse ved en senere anledning.

Reedus refererer riktignok til en artikkel som omtaler spillet som kansellert på bakgrunn av del Toros uttalelser. Det er selvfølgelig mulig at han har lest saken og trukket for raske konklusjoner, men at en så sentral figur ikke har fått forsikringer fra utgiver eller utvikler dersom prosjektet fortsetter virker rart.

Før Konami eller del Toro oppklarer saken er vi pent nødt til å vente i spenning for å finne ut hva som skjer med Silent Hills.

Grøsserspillet Alan Wake 2 så aldri dagens lys.
Slik skulle fortsettelsen på Alan Wakes historie bli »

Siste fra forsiden