Nintendo fortsetter sitt eget løp

Stor variasjon, men mye kjent

Mer Samus, mer trening og mange rollespill.

Vi tar en nærmere titt på hva som foregikk på resten av Nintendos pressekonferanse, i tillegg til de to nye Mario-spillene til Wii. Videoer av det meste har vi også gravd opp til dere, så da er det bare å sette seg inn i hva eiere av Wii og Nintendo DS kan vente seg i det kommende året.

Wii Fit Plus

Tidlig i konferansen ble det snakket mye om helse og livsstil, så Wii Fit Plus kom ikke som noen stor bombe. Balansebrettet spiller fortsatt en nøkkelrolle, men Nintendo lover en dypere og mer tilpasset treningsopplevelse enn tidligere. I tillegg til seks nye øvelser, herav løping og hopping, skal det være mulighet for å dele treningsresultater med venner og familie over Wi-Fi.

Litt senere i konferansen ble det annonsert en innretning kalt Wii Vitality Sensor – en pulsmåler formet som en tidsriktig fingerbøll. At denne kommer til å fungere sammen med Wii Fit Plus er sannsynlig å anta, men ingenting konkret er avslørt.

Wii Sports Resort

At oppfølgeren til megasuksessen Wii Sports kom til å bli fremvist var det heller ingen tvil om, og en hel rekke nye aktiviter ble avslørt under kveldens pressekonferanse. Noen ble allerede røpet under E3 i fjor, men det stoppet ikke Nintendo fra å vise frem bueskyting, kanopadling, basketballkasting og en introsekvens hvor man fallskjermhopper med favoritt-Miien sin. Poenget med denne demonstrasjonen, forklarer Bill Trinnen, er å understreke presisjonen i Wii Motion Plus (som vi kommer tilbake til).

Visningen avsluttes med en duell mellom Trinnen og Reggie Fils-Aime i basketball, der de erter hverandre på kollegialt vis og anslår en leken tone seg i mellom. Du kan også lese mer om Wii Sports Resort hos Nintendo.

Metroid: Other M

En av de største nyhetene under Nintendos pressekonferanse var avsløringen av Metroid: Other M, et nytt spill i Metroid-serien til Wii. I den ferske traileren får vi se Samus utfolde seg i både heftig action og kreativ gåteløsning. I følge Reggie Fils-Aime som presenterte Other M vil spillet ta oss dypere inn i Samus' historie og Metroid-universet enn vi noen gang har vært. Spillet blir utviklet av Nintendo i samarbeid med Team Ninja, og har en foreløpig slippdato en gang i løpet av 2010.

Mario vs. Donkey Kong: Minis March Again

I Mario vs. Donkey 2: March of the Minis til Nintendo DS fikk vi utfordret de små grå gjennom enkel og underholdene problemløsing i et Lemmings-lignende gameplay. Nå står oppfølgeren Minis March Again på trappene, og fokuset er igjen på å redde miniene fra den sikre død. Unikt med Mini March Again er det sentrale fokuset på brukerskapt innhold. Spillet kommer med muligheten til å skape egne baner og utfordringer som du kan dele med dine venner og verden.

Resident Evil: The Dark Side Chronicles

Eiere av Nintendos konsoller er ikke ukjent med slakting av zombier i Resident Evil-universet. I Resident Evil: The Dark Side Chronicles, oppfølgeren til lyspistolspillet Umbrella Chronicles, får vi igjen utforske verdens skyggesider armert til tennene med våpen og ammunisjon. I den ferske traileren fra E3 møter vi Leon og andre kjente karakterer som i velkjent stil kjemper for livets rett mot mengder av zombier og andre lumske skapninger. Spillet kommer ut på Wii.

Dead Space: Extraction

Actionspillet Dead Space fikk god kritikk av oss da det ble sluppet i fjor høst, og siden i feburar har det vært kjent at et nytt spill fra Dead Space-universet er under utvikling. På Nintendos pressekonferanse fikk vi se en ny trailer fra Dead Space: Extraction som utvikles eksklusivt til Wii. I lyspistolspillet får vi igjen utforske dystre korridorer i forlatte romstasjoner fylt til randen med ekle kryp som vil deg til livs.

Final Fantasy: Crystal Bearers

Ikke mye nytt ble vist fra denne kommende Wii-tittelen, og det er fortsatt oppfølgeren til Final Fantasy: Crystal Chronicles på Gamecube. Gransk denne snutten for mer:

Kingdom Hearts: 385/2 Days

Det dukket heller ikke opp mye nytt fra Kingdom Hearts-land, og det vi fikk se var en snutt med forskjellige Disney-figurer og utdrag fra spillets historie. Lanseringsdato er 29. september.

Mario and Luigi: Bowser's Inside Story

Mario and Luigi: Bowser's Inside Story er en ny iterasjon i den godt mottatte Mario and Luigi-serien, som blander rollespill og puslespillløsing. Ikke stort mye annet enn en snutt avsløres, men vi får spesifisert at brødreparet denne gangen krymper og tar fatt på innsiden av Bowser.

Golden Sun DS

Mang en rollespillentusiast ser med kjærlige øyne på Golden Sun-serien, og disse får nå grunn til å feire. Golden Sun er annonsert til DS og vil ettersigende slippes en gang i 2010. Etter visningssnutten å dømme blir ikke bare kampsekvensene i 3D denne gangen (som på Gameboy Advance), men også feltkart, interiør og øvrige deler av spillet.

Women's Murder Club: Games of Passion

Nok et DS-spill dukker opp, og nå står krimtittelen Women's Murder Club: Games of Passion for tur. Dette er et mordmysterie skrevet av forfatteren James Patterson, og her skal man løse gåter i skikkelse av en journalist, detektiv eller doktor.

COP: The Recruit

COP: The Recruit er et DS-spill som følger politimannen Dan Miles. Dan Miles får et valg om å bli fengslet eller å jobbe som undergrunnspoliti, og vi kan jo gjette hva han velger. Det vi får servert er en blanding av sandkassekjøring og skyteaction i tredjeperson.

Style Savvy

Og så måtte vi selvfølgelig få et tween-spill i rekka, som ifølge Cammie Dunaway også skal, merkelig nok, appellere til kvinner i 20-årene. I Style Savvy til DS får vi ta kontroll over en motebutikk og boltre oss i omkring10.000 plagg (over 9000, med andre ord). Det loves motekonkurranser og tilpassing av egen butikk, et faktum som vekket småsarkastisk jubel under selve pressekonferansen. Vi har klippet her, så kan du selv velge om dette er det neste store for deg:

Flipnote Studio

Et aldri så lite animasjonsprogram til Nintendo Dsi ble også nevnt, for den som vil ha et enklere animasjonsverktøy enn Adobe Flash. Snutter kan deles over Wi-Fi.

Diskuter artikkelen i forumet

Siste fra forsiden