Counter-Strike: Global Offensive

Store ESL One-endringer skal hindre juks i år

Igjen skal verdens beste Counter-Strike: GO-lag møtes i turneringen.

Fra fjorårets utgave i Katowice.
Helena Kristiansson, ESL One

Dette er de inviterte lagene:

Vis mer

Virtus.Pro
Penta SPORTS
Ninjas in Pyjamas
fnatic
Na`Vi
HellRaisers
LDLC
Team SoloMid

Etter fjorårets store suksess i Katowice returnerer i år ESL One til Polen og Spodek Arena for nok en gigantisk Counter-Strike: GO-turnering. Også denne gangen skal det kjempes om en premiepott på svimlende 1,9 millioner kroner. Turneringen skal holdes fra 12. til 15. mars og er i år også en 16-lags turnering, der topp åtte fra DreamHack Winter er direkte invitert til å kjempe om heder, ære og pengepremien.

Under forrige turnering i Spodek Arena, som for øvrig holder 11500 plasser, var det hjemmefavoritten Virtus.Pro som tok seieren soleklart over et slagent Ninjas in Pyjamas.

Store forandringer

Fjorårets seierherrer Virtus.Pro.

Årets utgave har derimot en del forandringer når det kommer til kvalifiseringsrundene. Nytt av året er at etter den åpne nettkvalifiseringen, flys åtte av de beste lagene direkte til Katowice for en LAN-kvalifisering finansiert av ESL og Valve. På LAN-kvalifiseringen møtes de beste fra nettkvalifiseringen til dyst mot åtte inviterte lag for å kjempe om de åtte resterende plassene i turneringen.

Dette oppsettet vil hindre juks, som vi desverre har sett i tidligere kvalifiseringer, noe som har ført til at lag som har vært favoritter til å kvalifisere seg har blitt slått ut alt for tidlig.

Klistremerke- og nøkkelpenger

Også i år står samfunnsmedlemmer som kjøper klistremerker og nøkler i Steam for store deler av premiepotten. Valve deler ut penger til lagene basert på salget av klistremerkene igjennom spillets egne kjøpsportal etter turneringen er ferdig. Nøklene finansierer premiepotten.

Dette systemet har vært i bruk i alle storturneringene finansiert av Valve siden fjorårets utgave av ESL One Katowice.

Usikker på hvordan en Counter-Strike-kamp spilles?
Her er alt du trenger å vite om det populære skytespillet »

Høydepunkter fra fjorårets turnering i Katowice.

Siste fra forsiden