Ny DSi i mars

Storegutt

Snart rulles DSi XL ut i Europa.

Hittil har Nintendo utgitt fire utgaver av sin ekstremt suksessrike DS-konsoll. Den originale DS-en ble erstattet av den slankere DS Lite, som igjen er iferd med å erstattes av DSi. Denne er en mer betydelig maskinvareoppgradering og ikke bare et nytt design.

Betydelig større enn sin forgjenger

En ny utgave av DSi ble sluppet i Japan før jul under navnet DSi LL. Samtidig ble det klart at den skulle utgis i Europa under navnet DSi XL i løpet av våren 2010. Nintendo har nå spikret slippdatoen for hele Europa, og du kan se etter maskinen i butikkene fra 5. mars.

Prisen her i Norge er foreløpig ikke avklart, men den skal bli dyrere enn den japanske modellen. Den kostet 20 000 yen, som er omtrent 1 200 norske kroner.

Som navnet tilsier er DSi XL betydelig større enn den første DSi-modellen. Ikke bare har den de største skjermene av noen bærbar Nintendo-konsoll gjennom tidene, men Nintendo hevder de er større enn skjermene til alle bærbare konsoller på det nåværende markedet.

De nye skjermene er på 4,2 tommer, mens de nåværende er på 3,25. Maskinen er 16,1 cm bred, og 9,1 cm høy i sammenpakket tilstand. Den nåværende DSi-en er 13,7 cm brede og 7,4 høye.

DSi XL lanseres i vinrød og mørkebrun utgave. I Japan ble den også sluppet i hvitt, men denne utgaven kommer foreløpig ikke til Norge. Den akkompagneres av en ny og fyldigere utgave av DS-pennen, som nå faktisk ser ut som en penn. Utover dette har DSi XL alle de samme funksjonene som en vanlig DSi, inkludert kamera og harddisk.

Dr Kawashima’s Little Bit of Brain Training: Arts Edition er inkludert i prisen, og er lagt inn på harddisken sammen med en ordliste.

Siste fra forsiden