Eserien

Storfavorittene innfridde i sesongstarten

Vålerenga, Sandefjord og Viking fikk full pott på åpningsdagen av Eserien.

Arkan Resul og Magnus Myrhaug Kristiansen innfridde i sesongstarten i Eserien.
Sindre Stien/Good Game

Eserien er endelig tilbake på norske skjermer, og for første gang på Twitch. Storfavorittene Vålerenga, Sandefjord og Viking innfridde med full uttelling, samt at fjorårets vinner Jerv og Start har heng på toppen.

I motsatt ende av tabellen finner vi blant annet Sandnes Ulf, Odd, Brann, HamKam og Lillestrøm.

Se hele runden i opptak på eFotball Norges Twitch-kanal.

– Godt å være i gang igjen

Viking åpnet med 2-1-seier over Brann, så ble det en 3-2-seier over Kongsvinger før Øygarden ble slått hele 8-4. Sondre Voktor fikk en perfekt start på Viking-karrieren.

RUNDE 1

Vis mer

Brann - Viking 1-2
Lillestrøm - Øygarden 1-2
Vålerenga - Start 5-3
Mjøndalen - Jerv 3-1
Sandefjord - HamKam 7-0
Tromsø - Ranheim 5-3
Stabæk - Raufoss 1-3
Sandnes Ulf - Kongsvinger 0-1

– Det var kjempegodt å komme i gang med kompetitivt FIFA igjen. Ekstremt stort å få representere Viking for første gang, en klubb med mye stolthet og det var herlig å få scoret to mål i debuten, sier Sondre Voktor til Gamer.no rett etter den siste kampen mot Øygarden var spilt.

Foran en debut, med ny lagkamerat etter ett år med Ranheim og Johan Færaas som lagkamerat, var det knyttet spenning til hvordan partnerskapet mellom Sondre Voktor og Chris-André Skogland ville bli. De innfridde og litt til.

– Det var en lang dag med høy puls, nerver og følelser. Det var helt nydelig å samarbeide med Chris-André. Vi har trent hardt sammen, og det fikk vi vist i dag. Vi håper vi kan fortsette å levere denne sesongen, vi vil vise det vi kan og gleder oss til resten av sesongen.

LES MER: Tredje sesong av Eserien starter torsdag

Debutant Sandefjord med full pott

RUNDE 2

Vis mer

Mjøndalen - Ranheim 2-4
Stabæk - Odd 4-2
Sandefjord - Raufoss 3-2
Viking - Kongsvinger 3-2
Vålerenga - HamKam 6-0
Lillestrøm - Jerv 2-5
Sandnes Ulf - Start 2-4
Brann - Øygarden 2-2

Sandefjord, som er debutant i Eserien, har gått inn i samarbeid med Apeks, og har med det fått seg Andreas Bakken og fjorårets mester Anders Rasmussen på laget. De to innfridde virkelig med full pott og tabelltopp. Som forventet skal vi tro Andreas Bakken.

– Først og fremst veldig deilig å starte med full pott. Det var som forventet, og det er herlig å innfri til forventningene. Selv om vi vinner fortjent i alle oppgjørene så føler jeg vi har flere hakk igjen å gå på nivåmessig. Nå ser vi frem til neste kampdag hvor vi igjen ønsker å hente hjem alle poengene, sier Andreas Bakken til Gamer.no.

Les også
Anmeldelse: FIFA 20

Andreas Bakken, eller bedre kjent som «Netsix», har det siste året hatt en veldig god utvikling i Apeks og Strømsgodset, samt fått spille for landslaget. Nå i partnerskap med Anders Rasmussen vil de være en spennende duo å følge fremover.

– Samarbeidet mellom meg og Anders er helt supert. Vi er gode kompiser og kjenner hverandre godt fra samarbeidet på landslaget. Vi har et tett samarbeid og er veldig gode på å hjelpe hverandre til å utvikle oss. I tillegg vil jeg trekke frem Apeks som har lagt veldig godt til rette for oss til denne kampdagen.

LES MER: Apeks forsterker FIFA-laget

RUNDE 3

Vis mer

Vålerenga - Raufoss 5-3
Tromsø - Stabæk 3-3
Sandefjord - Odd 5-1
Brann - Jerv 1-6
Lillestrøm - Ranheim 3-2
Sandnes Ulf - HamKam 2-7
Øygarden - Viking 4-8
Kongsvinger - Start 3-5

I Vålerenga-leieren var det god stemning etter en veldig god sesongstart. Guttene på Intility Arena startet sesongen med 5-3 over Start, etterfulgt av en overbevisende 6-0-seier over HamKam og avsluttet kvelden med 5-3 mot forrige sesongs finalist Raufoss. Likevel var det én ting Arkan Resul ikke var fornøyd med, at han ikke beholdt sin seiersprosent på 100 prosent.

– Hadde vært enda bedre om jeg hadde fått seieren mot Jonas Kvål (Raufoss red. anm.) på slutten der, men vi kan ikke klage etter den starten vi fikk, sier Arkan Resul.

Vålerenga er et av de eneste lagene som har beholdt samme duo gjennom alle sesongene i Eserien. Det er ingen tvil for guttene at det er en klar fordel for dem.

– Ja, det er en stor fordel. Vi vet hva vi er best på, og hva svakhetene våre er. Vi hjelper hverandre hver dag for å bli enda bedre spillere. Jeg kunne ikke bedt om en bedre partner enn Magnus. Han er som lillebroren min, forteller han til Gamer.no.

Siste fra forsiden