Detaljer om Natal-lansering?

Storsatsing

Ny informasjon om Microsofts kontrollsystem har dukket opp.

Microsoft ønsker å utvide levetiden til Xbox 360, og deres største satsing for å oppnå dette er den kommende kamerakontrollen, som foreløpig er kjent under navnet Project Natal. Det forventes at kontrollen slippes en gang i 2010, og den britiske bransjesiden MCV hevder å ha mer konkrete detaljer om lanseringen.

Ifølge deres kilder har Microsoft presentert Natal for utviklere og utgivere i Storbritannia for å øke tilslutningen til produktet. Samtidig har de fortalt litt om tidspunktet og størrelsen på selve lanseringen.

Planen er visstnok å slippe Natal over hele verden om et år, altså i november 2010. Microsoft satser på en storstilt lansering, og skal ha fem millioner eksemplarer av Natal klare til slippdatoen.

En kilde hevder Natal kommer til å koste under 50 pund (rundt 450 kroner med dagens kurs), da Microsoft prøver å presse prisen så lavt som mulig. En annen mener Natal kan komme til å koste så lite som 30 pund (rundt 250 kroner).

En ny kontroll er selvsagt verdiløs uten gode spill, og Microsoft planlegger å slippe hele 14 nye titler samtidig med Natal. Hva disse spillene er og hvem som skal utvikle dem vet vi ikke, men det er verdt å påpeke at omtrent alle de store utgiverne ga sin støtte til Natal på årets Tokyo Game Show. Activision Blizzard, Bethesda Softworks, Capcom, Disney Interactive, Electronic Arts, Konami, MTV Games, Namco Bandai, Sega, Square Enix, THQ og Ubisoft jobber alle med spill til den nye maskinvaren.

Natal får konkurranse fra Sonys nye kontrollsystem, som foreløpig ikke har fått noe navn. Det slippes også i 2010, og hvis Natal kommer i november får Sonys satsing god tid til å boltre seg på markedet. Deres kontroll kommer nemlig i løpet av våren.

Siste fra forsiden