Counter-Strike: Global Offensive

Storstilt Counter-Strike-turnering etter sommeren

Fansen har sanket inn 1,5 millioner kroner til premiepotten.

Det manglet ikke på publikum under EMS One Katowice i mars i år.
Helena Kristiansson, esportphoto.com

Dette er de inviterte lagene:

Virtus.pro
Ninjas in Pyjamas
Team Dignitas
TEAMGLOBAL (tidligere LGB eSports)
compLexity Gaming
HellRaisers
Team LDLC.com
Fnatic

Etter å ha arangert en stor Counter-Strike: Global Offensive-turnering tidligere i år, inviterer ESL nå til en ny runde under Gamescom under navnet ESL ONE Cologne. Kampene spilles mellom 14. og 17. august på messeområdet. I tillegg til Counter-Strike skal det tevles i Dota 2 og Battlefield 4 i løpet av de fire dagene.

– Årets største spillbegivenhet er det perfekte stedet for å være vertskap til de beste Counter-Strike: Global Offensive-lagene fra hele verden, og alle oss i ESL ser veldig mye frem til å se hva Gamescom kan by på, forteller sjefen for Pro Gaming i ESL, Ulrich Schulze i en pressemelding.

De åtte beste lagene fra arangementet i mars blir automatisk invitert, mens ytterligere åtte andre lag må spille om å kvalifisere seg i hver sin region i løpet av sommeren. Topplagene som allerede er spikra kan du se i faktaboksen til høyre.

Fansen står for premiepotten – igjen

Virtus.pro stakk av med seieren i mars.

I likhet med et par tidligere turneringer er det fansen som står for premiepotten på 1,5 millioner. Pengene kommer fra utvikler Valve, og er resultatet av mikrotransaksjoner i spillet – i dette tilfellet med salget av nøkler til e-psortskasser som kan inneholde ulike våpen og godsaker.

Sist dette systemet ble brukt var faktisk under ESLs turnering i mars, under EMS One Katowice, der potten også lå på 1,5 millioner kroner. Den gang ble det Virtus.pro som stakk av med førsteplassen etter å ha slått Ninjas in Pyjamas i finalen.

Usikker på hvordan en Counter-Strike-kamp spilles?
Her er alt du trenger å vite om det populære skytespillet »

Promo-video for ESL One Cologne 2014.

Siste fra forsiden