Storstrategi i Japan

Europa Universalis-skaperne har kunngjort et nytt strategispill.

Svenske Paradox har stått for strategiklassikere som Hearts of Iron, Crusader Kings og Europa Universalis. Nå vender de blikket østover, til soloppgangens land. I Sengoku er målet å forene de krigerske småstatene i det føydale Japan.

Paradox lover et dypt og karakterdrevet strategispill, hvor du får rollen som lederen for en stor samuraifamilie. Året er 1467, og det har brutt ut borgerkrig. Den mektige Ashikaga-slekten har mistet makten sin, og det er fullstendig kaos.

Kjemp om makten i Japan.

Du må kombinere ære og plikt med kampen for å overleve i det livsfarlige politiske miljøet. Ved hjelp av en kombinasjon av diplomati, krigføring og svik må du vinne frem. Samuraiene dine må kjempe på slagmarken, mens ninjaer må utføre farlige oppdrag i ly av mørket.

Som vanlig med spill fra Paradox loves vi historisk nøyaktighet og mange muligheter. Du kan blant annet forsøke å gjøre avtaler med kolonistater som Portugal og Holland i din kamp for å bli Japans neste shogun.

Det er ikke klart når Sengoku kommer i salg, men etter som Total War: Shogun 2 kommer på markedet denne måneden har de neppe noe hastverk med å gi ut en konkurrerende tittel.

Siste fra forsiden