Smite

Stort verdensmesterskap i Smite med nordmenn i sentrum denne uka

Slik følger du Smite World Championship fra torsdag kveld.

Utvikleren av Smite, Hi-Rez Studios, inviterer til stor fest førstkommende helg, når verdensmesterskapet i spillet skal holdes. Førstepremien er på nesten 9 millioner kroner.

Midt i sirkuset finner vi to nordmenn. Emil «Lawbster» Evensen i Paradigm og Bo «Badgah» Katsenmaier i Fnatic har begge en sjanse til å komme på pallen.

Paradigm har en stor fordel

Paradigm er Europas beste lag i Smite.
ESL

Da det var «Lawbsters» lag som vant regionalfinalene, og ble kåret til Europas beste lag, slipper de å spille kvartfinale. Kvartfinalene spilles torsdag og skal avgjøre hvem det er som skal møte det beste laget fra Europa og det beste laget fra Nord-Amerika.

Spillet har vært tilgjengelig i disse to regionene lengst og har derfor større spillerbaser og ligaer enn Oseania, Kina, Brasil og Sør-Amerika, som er de fire andre regionene som stiller med representanter. Derfor har Europa og Nord-Amerika hvert sitt lag i semifinalene allerede før kvartfinalene er spilt.

Europa har den største representeringen av dem alle denne gangen, da det var Fnatic som vant «wild card»-plassen og sikret regionen den tredje lagplassen i verdensmesterskapet. Kina og Nord-Amerika stiller med to lag, mens de tre andre stiller med hvert sitt.

Dette er lagene som skal spille i Smite World Championship.
Smitegame.com

Svært jevnt i toppen

I hele høst har det vært ekstremt jevnt i den europeiske delen av Smite-ligaen. Epsilon dominerte store deler av innledende runder, men viste svakheter på LAN og klarte ikke å holde førsteplassen helt frem til verdensmesterskapet.

Det er derfor forventet at de ønsker revansje denne gangen. Epsilon har potensialet til å gå hele veien, og ser man på puljene er det stor sjanse for at de møter «Lawbster» og hans Paradigm i finalen.

Puljene slik de ser ut før kampene setter i gang.
Smitegame.com

Dersom «Badgah» og hans Fnatic vinner kampene sine kan de slå ut Paradigm allerede i semifinalen. De kan allikevel møte Paradigm i finalen dersom de taper andrekampen sin, men vinner kvartfinalen. Med andre ord er det ikke bare i skisporet vi kan få dobbelt norsk i helgen.

Hindringen for at dette skal skje vil mest sannsynlig være nord-amerikansk og hete Cloud 9 – laget som vant fjorårets mesterskap, da ved navn Cognetive Prime, og med en annen solo-spiller. Cloud 9 har vist styrke på LAN hver eneste gang. Dersom de har klart å komme seg til sluttspill har de som regel vunnet, med unntak av sommerfinalene da deres hunter-spiller ble matforgiftet.

Les også
– Det handler om å være villig til å lære

Vises direkte

Slik ser programmet for helgen ut.
Smitegame.com

Hi-Rez Studios har, så lenge Smite har eksistert, fokusert veldig på tilskuerverdien i spillet. Det er et meget raskt MOBA med mye spenning noe som gjør det veldig underholdende å se på. I tillegg til dette har de med seg en god del gode kommentatorer og analytikere på laget.

Det anbefales å bunkre seg foran PC-en og se på direktesendingen deres på Hi-Rez' egen Twitch-kanal. Ønsker man selskap er det en gjeng som skal vise finalene på storskjerm i Larvik søndag.

Siste fra forsiden