Strømsgodset og Apeks inngår samarbeid

Strømsgodset satser på Eserien sammen med Telenorliga-seriemester Apeks

– Vi anser Apeks som det beste e-sportlaget i Norge, sier ansvarlig for e-sport i Strømsgodset, Lasse Ulriksen.

1
Fahil Anweri/Apeks

Onsdag ettermiddag annonserte Strømsgodset at de har inngått et samarbeid med Apeks, for å stille lag i debutsesongen av eSerien.

– I dag har vi gleden av å annonsere to nye tilskudd i klubben. Vi har signert to profesjonelle FIFA-utøvere. Andreas «Netsix» Bakken og Jørgen «Joggi97» Haugeland. Begge to har signert kontrakt ut året, skriver Strømsgodset i pressemeldingen.

Bakken blir klubbens hovedspiller, mens Haugeland kommer til å spille 25 prosent av kampene.

LES OGSÅ: Momentum inngår samarbeid med Stabæk - omdøpes til Stabæk Momentum

Var et enkelt valg

Satsingen innen e-sport er ny for Strømsgodset, men det er tydelig at de mener alvor. Gjennom opprettelsen av samarbeidet med Apeks, har Godset meldt seg på i medaljekampen på nok en arena. Spillerne har allerede vært på sin første treningsleir, og planleggingen frem mot seriespillet er godt i gang.

– Vi i Strømsgodset er svært fornøyde med avtalen med Apeks, som vi anser som det beste e-sportlaget i Norge. Vi er heldig som får ta del i FIFA-satsingen sammen med de. Vi har satt oss store mål, og vi tror Andreas og Jørgen vil representere klubben på best mulig måte. E-sport er den sporten som har vokst raskest de siste årene, og vi i Godset ser store kommersielle muligheter ved å være med på dette både for oss og for våre partnere, forteller ansvarlig for e-sport i Strømsgodset, Lasse Ulriksen i pressemeldingen.

Kenneth Gaupseth Johansen, sportslig administrativ leder i Apeks, forteller til Gamer.no at laget har en målsetting om å være blant de beste.

Kenneth Gaupseth Johansen sier at Strømsgodset var et enkelt valg.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Målsettingen er som alltid å kjempe i toppen. Vi håper å kunne sette preg på første sesong av eSerien, men det er vanskelig å spå nivået til de andre lagene før sesongen starter. Å komme til sluttspillet er helt klart en målsetning. Så får vi se om vi klarer å ta en topplassering. Det er utvikling som er fokus i den første sesongen, i den andre sesongen derimot må vi kunne kjempe om gull.

Johansen forteller at det ikke var vanskelig i det hele tatt å takke ja til akkurat Strømsgodset.

– Strømsgodset er en av de mest kjente norske fotballklubbene. De har en solid lokal forankring og stolthet til drakta, en fantastisk fotballklubb med lang historie og gode verdier, så de var et enkelt valg. Det er veldig moro å få muligheten til å jobbe så tett på en så stor klubb. Vi håper å kunne lære av hverandre under denne perioden. I tillegg hadde det jo vært moro å skaffe Strømsgodset litt ekstra titler, og særlig å få drammenserne ut i Europa.

LES OGSÅ: Riddle inngår samarbeid med Eliteserie-klubb

Håper flere Eliteserie-klubber blir med

Både regjerende Eliteseriemester Rosenborg og storlaget Molde glimrer med sitt fravær i eSerien. Johansen synes dette er uheldig, men ser lys i enden av tunellen.

– Jeg synes det er synd at så store og anerkjente fotballklubber ikke er med i eSerien. Rosenborg har virket interessert i e-sport basert på årsmøtet de nylig hadde. Jeg blir ikke overrasket om de melder seg på ved en senere anledning.

I sluttspillet så skal kampene spilles i FUT-modus. Det betyr at lagene ikke nødvendigvis har noen av spillerne som faktisk spiller på lagene. Johansen tror uansett det er positivt.

Les også
– Så mye for den «erfaringen» deres

– Det positive med FUT-modus er at vi får se litt mer avansert FIFA med mer fart og finter. Det kan gjøre sluttspillet mer interessant. Det er nok en helt logisk forklaring på hvorfor det blir gjort akkurat sånn, så det kan sikkert arrangøren opplyse om ved en senere anledning.Siste fra forsiden