Starfield - Nexus Mods

Struper Starfield-mod som lar spillere unngå personlige pronomen

Personlige pronomen fikk enkelte Starfield-spillere til å se rødt.
Bethesda Game Studios

Modifikasjonsnettstedet Nexus Mods har bannlyst en modifikasjon som fjernet det å velge et personlig pronomen fra spillet. Nettstedet er blant de største samlingspunktene for modifikasjoner til spill, med over 30 millioner registrerte brukere.

– Vi ønsker ikke å tilby denne modden, og vi står absolutt fritt til å ikke stille som vertskap for innhold på plattformen vår, sier nettstedet i en uttalelse til 404 Media.

Når man skaper spillerfiguren sin i Starfield får man valget om å velge hvilket personlig pronomen man selv ønsker: han/ham, hun/henne eller de/dem – et lite menyvalg helt i begynnelsen av spillet. Det er dette valget som fjernes helt av modifikasjonen.

Da dette ble kjent, ble enkelte grupperinger på internett opprørt. Forargelsen henger sammen med en større kulturell motstand mot at den som skaper kultur jobber for å legge til rette for, og inkludere, blant annet ikke-binære og transpersoner i spill, film og andre kulturuttrykk.

Dette strekker seg også ut til samfunsdebatten videre, der enkelte mener at det har blitt et for stort fokus på å legge til rette for marginaliserte grupper, og at konsekvensene for å fronte kontroversielle meninger om blant annet kjønnspolitikk og rasepolitikk har blitt for store.

SKUFFET OVER PC-VERSJONEN: Dere kan så mye bedre enn dette, Bethesda »

– Kommer ikke til å savne haterne

NexusMods hevder at fjerningen ikke bør tolkes som et politisk standpunkt, eller at de ønsker å velge en side i «kulturkrigen». Samtidig understreker nettstedet at de tror på mangfold og inkludering, og at det å legge til rette for å fjerne mangfold – slik denne modifikasjonen gjør – ikke fremmer et positivt moddingmiljø.

– At dette er det riktige valget fikk vi bekreftet av noe av hatet, giften og voldstruslene som har kommet fra en svært, svært liten del av miljøet i etterkant. For å være helt ærlige kommer vi ikke til å savne disse folkene, sier nettsiden.

Starfield har fått en rekke mer betydelige modifikasjoner siden lansering, i likhet med andre spill fra Bethesda Game Studios. Blant annet har mod-miljøet fikset støtte for oppskaleringsteknologien DLSS, og sett på forbedringer av brukergrensesnittet.

Vi satte pris på Starfield her på Gamer.no, men påpekte i vår anmeldelse at spillet ikke mangler ankepunkt.

LES OGSÅ: Vår anmeldelse av Starfield »

Siste fra forsiden