Summer Games Done Quick 2022

Summer Games Done Quick tilbake foran publikum for første gang på to år

Speedrun-festivalen er i gang.

Summer Games Done Quick 2022 er i gang, og for første gang på over to år har speedrun-festen åpnet dørene for publikum. Koronarestriksjoner har holdt fansen borte siden Awesome Games Done Quick i januar 2020, men nå begynner ting altså å vende tilbake til normalt.

Speedrunning

Vis mer

«Speedrunning» vil si å komme seg gjennom spill så raskt som mulig, noe som i de fleste tilfeller krever en uhyre god kjennskap til spillene. Her brukes alle knepene i boka for å barbere bort sekunder av totaltiden, i noen tilfeller også kjente smutthull i programmeringen. Skulle du fremdeles stusse litt over konseptet kan vi melde om at «speedruning» kan være svært så underholdende å se på – gi det et forsøk.

Som vanlig er flere av verdens kjappeste spillere samlet for å vise frem hvordan de kommer seg lynraskt gjennom ulike spill. Også denne gangen samles det inn penger til Leger Uten Grenser, og etter omtrent halvannen dag har aksjonen fått inn 3 millioner kroner.

Allerede har gjengen kommet seg gjennom en haug med spill, inkludert Mass Effect, Crash Bandicoot 2 og The Legend of Zelda: Link's Awakening. Enda er det imidlertid mange godbiter igjen, for de som vil følge sendingen frem til søndag ettermiddag.

Blant annet planlegger «Froob» å fullføre Yakuza: Like a Dragon – et spill som tar rundt 45 timer å gjøre ferdig – på bare fire timer. Ellers blir det for eksempel Super Mario Sunshine, Celeste, Doom Eternal og Elden Ring.

Du kan se den fullstendige listen over spill, når de sendes og hvem som spiller på nettsiden til Games Done Quick.

Fjorårets online-sending ble en stor suksess.
SGDQ samlet inn 25 millioner til veldedighet »

Siste fra forsiden