SGDQ 2021

Nå begynner «speedrunning»-bonanzaen Summer Games Done Quick

En haug med spill skal rundes på rekordtid for veldedighet.

Tradisjon tro skal innsamlingsaksjonen Summer Games Done Quick også i år trosse sommervarmen for å by på en marathon-sending med spilling. Konseptet er enkelt: her skal godt trente spillere forsøke å runde spill så raskt som mulig, samtidig som de samler inn penger til Leger Uten Grenser.

Du kan se Twitch-sendingen over.

Speedrunning

Vis mer

«Speedrunning» vil si å komme seg gjennom spill så raskt som mulig, noe som i de fleste tilfeller krever en uhyre god kjennskap til spillene. Her brukes alle knepene i boka for å barbere bort sekunder av totaltiden, i noen tilfeller også kjente smutthull i programmeringen. Skulle du fremdeles stusse litt over konseptet kan vi melde om at «speedruning» kan være svært så underholdende å se på – gi det et forsøk.

Det hele sparkes i gang søndag 4. juli klokken 17:30, og fortsetter til morgenkvisten 11. juli. Hele sendeplanen kan du se på Summer Games Done Quicks nettsider.

I fjor trakk innsamlingsaksjonen inn like under 20 millioner kroner på uken, og totalt har initiativet – som har pågått hvert år siden 2011 – samlet inn over 260 millioner kroner.

Ballet åpner med Dragon Age: Inquisition, og utover uken får vi se spill som Black Mesa og Teardown gå forbi på et blunk, mens Trackmania skal «speedrunnes» med bind for øynene . Som tidligere er det også en hel del klassiske Nintendo-spill på programmet, slik som Super Mario Bros. 3, Super Mario 64 og Super Metroid.

Awsome Games Done Quick kjører slike arrangementer to ganger i året, vanligvis i januar og i juni.

Verdensrekorden i Super Mario Bros. ble faktisk slått i år.
Se rekordløpet som til nå står som verdens beste »

Siste fra forsiden