Denne uken kan du se en haug med spill fullført på rekordtid

Summer Games Done Quick 2017 har begynt.

Årets utgave av innsamlingsaksjonen Summer Games Done Quick er i gang, og hele uka kan du se flere av verdens raskeste «speedrunnere» i aksjon. Twitch-sendingen ble sparket i gang søndag ettermiddag, og om alt går etter planen skal festlighetene vare frem til neste søndag – altså 9. juli.

Speedrunning

Vis mer

«Speedrunning» vil si å komme seg gjennom spill så raskt som mulig, noe som i de fleste tilfeller krever en uhyre god kjennskap til spillene. Her brukes alle knepene i boka for å barbere bort sekunder av totaltiden, i noen tilfeller også kjente smutthull i programmeringen. Skulle du fremdeles stusse litt over konseptet kan vi melde om at «speedruning» kan være svært så underholdende å se på – gi det et forsøk.

Summer Games Done Quick 2017 er fylt til randen med både gamle klassikere og nyere titler, som alle skal spilles gjennom så fort som overhodet mulig. På programmet finner vi blant annet Half-Life, Donkey Kong 64, Dishonored 2, Dark Souls III og Final Fantasy VII.

Allan «Cheese05» Alvarez stikker også innom, for å se om han kan slå sin egen verdensrekord i Super Mario 64.

Pengene renner inn

Som alltid kan seere donere penger til aksjonen, enten kun for å gi eller for å nå bestemte mål – som låser opp ytterligere utfordringer for spillerne. I år som i fjor går hele innsamlingsbeløpet til Leger Uten Grenser, og givergleden er på topp.

Etter snaue 20 timer, med 15 av totalt 139 spill gjennomført, har Summer Games Done Quick 2017 samlet inn over 1,2 millioner kroner. I 2016 endte beløpet på nesten 11 millioner kroner, som fort kan overgås dersom seerne fortsetter i samme tempo.

Aksjonen kan du se direkte i videovinduet over. Om du er ute etter ett bestemt spill kan du finne timeplanen for uka på Games Done Quicks nettside.

Ikke all «speedrunning» er like rask.
Én spiller brukte nesten tre år på å fullføre samtlige NES-spill »

Siste fra forsiden