Feature

SGDQ 2017

Fikk du med deg disse høydepunktene fra Summer Games Done Quick?

Her er våre favorittøyeblikk fra sommerens speedrun-fest.

Skjermdump fra Youtube

Summer Games Done Quick 2017 (eller SGDQ på folkemunne) er over for denne gang. I løpet av hele forrige uke surret og gikk maratonsendingen, og etter nærmere 140 «speedruns» hadde sjenerøse fans donert drøyt 1,7 millioner dollar – nesten 15 millioner kroner – til Leger uten grenser. Soleklar rekord sammenlignet med tidligere år.

Med så mange runs på bare én uke var det ikke greit å få med seg alt sammen. Derfor har vi samlet noen høydepunkter fra SGDQ 2017, som du kan se nedenfor.

1. Super Mario Series Warpless Relay Race

Speedruns er som oftest en konkurranse mot deg selv, men det er unektelig morsomt å se to utøvere spille side om side. På SGDQ i år tok arrangørene det ett skritt lenger og satte tre lag pá fem spillere mot hverandre i en Super Mario-stafett, hvor hvert av lagene måtte komme seg gjennom Super Mario Bros 1, 2, 3, Lost Levels og World fortest mulig.

2. Teenage Mutant Ninja Turtles III: Radical Rescue

Ikke bare ble det satt ny innsamlingsrekord under årets SGDQ, jammen fikk vi ikke en ny verdensrekord også. «ZorlaxSeven» gjorde to speedruns på årets SGDQ, Kirby's Dream Land 2 og Teenage Mutant Ninja Turtles III: Radical Rescue, og i sistnevnte endte han like så greit opp med å slå sin egen verdensrekord med ni sekunder.

3. Nier: Automata

Speedruns krever enorm koordinasjon, og det er krevende å få alle fingrene til å gjøre det de må akkurat når de skal. Det er imponerende nok å se funksjonsfriske mennesker utføre de stiligeste triks og «glitcher». Enda mer imponerende er det å se «Halfcoordinated» frese gjennom spill lett som ingenting. «Halfcoordinated» har en fysisk funksjonshemming som gjør at han ikke kan bruke sin høyre hånd når han spiller. Det stopper imidlertid ikke amerikaneren fra å druse gjennom Nier: Automata på én time og 43 minutter.

4. Portal

Portal var aldri noe langt spill i utgangspunktet, men ved hjelp av litt frekke triks er det fullt mulig å komme seg fra start til slutt på godt under kvarteret. «Alexhowe» er blant spillerne som har tatt konseptet med å «tenke med portaler» et skritt lenger enn de fleste av oss, og viste hvorfor han hører hjemme på pallen blant Portal-spillerne.

Les også
Summer Games Done Quick samlet inn 25 millioner til veldedighet

5. Banjo-Kazooie

Banjo-Kazooie har blitt et fast innslag på SGDQ. I år som i fjor, og alle årene før der, satt verdens raskeste Banjo-Kazooie-spiller, «Stivitybobo» seg ned med N64-kontrollen for å vise sine kunster. Med så godt som ingen feil endte han opp med en tid kun halvannet minutt bak sin egen rekord, noe som ikke er dårlig, med tanke på at dette er et «run» som varer i drøyt to timer. Kommenteringen fra sofaen er også i en klasse for seg.

6. I am Bread

I en litt slitsom periode etter at Goat Simulator fikk mye oppmerksomhet, skulle plutselig «alle» lage tåpelige simulatorspill. I am Bread tar muligens kaka (loffen?) for å være det teiteste. Og jammen snek det seg ikke inn i årets SGDQ-program. Advarsel dette spillet er noe av det tåpeligste du kan se. Legg også merke til brødet som sitter på sofaen. ...med headset...

7. Super Monkey Ball Deluxe

Super Monkey Ball var en ting for ganske mange år siden. Spillserien hvor du ikke styrer en figur, men i stedet vipper på hele brettet for å geleide en ape i en ball fra A til Å. Du har sikkert gjettet det allerede, men «Jcool114» tar naturligvis i bruk relativt ukonvensjonelle, dog imponerende presise, metoder for å komme i mål.

Foruten disse syv høydepunktene var det utallige spennende spilløkter å få med seg under årets Summer Games Done Quick, med for eksempel Final Fantasy VII, The Legend of Zelda: Breath of the Wild og Super Mario 64. Opptak av samtlige runs finner du på Games Done Quicks offisielle YouTube-kanal.

Hva var dine favorittøyeblikk fra SGDQ 2017?
Del gjerne dine minner i kommentarfeltet nedenfor.

Siste fra forsiden