Sumner Redstone kjøper Midway?

Sjefen for det mektige Viacom-imperiet eier allerede en majoritet av aksjene i Midway. Nå ser det ut som han vil kjøpe alt sammen.

Sumner Redstone har gradvis kjøpt seg opp i Midway, på tross av at selskapet har gått med tap 17 kvartal på rad. Nå eier han hele 72.4 prosent av aksjene, og det har kommet rapporter om at han planlegger å øke aksjeandelen hans til 80 prosent. Om det skjer, vil han kunne gjøre selskapet privat.

I følge flere analytikere er det trolig at det er nettopp dette som er planen til den mektige Viacom-sjefen. Mange ser ut til å mene at det mest sannsynlige er at han så vil selge hele selskapet til Viacom, som er på utkikk etter en måte å komme seg inn i spillindustrien på. Viacom er mediegiganten som blant annet står bak TV-kanalene MTV, CBS og Nickelodeon, og filmselskapet Paramount Pictures.

For få dager siden kom det frem at Viacom hadde sett seg om etter spillutgivere de kunne kjøpe, og at Electronic Arts var ett av de selskapene de vurderte. For å kjøpe EA ville de imidlertid måtte betale omkring 20 milliarder dollar, og selv om de ikke ville hatt store problemer med å betale denne summen, tvilte de på at et slik kjøp ville lønne seg.

Siste fra forsiden