Super Mario Bros. Game & Watch

Super Mario Bros. feirer 35 år med en spesiallaget Game & Watch

Nintendos første håndholdsystem får en egen Mario-utgave med Super Mario Bros. og Super Mario Bros. 2.

Som en del av sin Super Mario-utblåsning i anledning 35-årsjubileet til det første plattformspillet til den trinne rørleggeren, har Nintendo bestemt seg for å hedre maskotens begynnelse. 13. november slippes det en håndholdt Game & Watch-konsoll som inneholder Super Mario Bros. og Super Mario Bros. 2 (den Japanske versjonen – ikke den vi fikk her i vesten).

Nintendo sier at det også er 35 «hemmeligheter» å finne i produktet, så det er antageligvis noe her for oss som eier spillet på så å si alt av spillkonsoller allerede.

Gammel spillserie

For de som ennå ikke har begynt å bli grå i hårene: Game & Watch var en serie med enkeltstående spillkonsoller som brukte LCD-skjermer til å vise svært grunnleggende grafikk. I tillegg kunne de håndholdte spillmaskinene brukes som en klokke. Det ble sluppet totalt 60 forskjellige Game & Watch mellom 1980 og 1991, hvorav en av dem kun var tilgjengelig via en konkurranse.

Denne nye Mario-versjonen bruker nok betydelig mer avansert innmat for å kjøre de to Nintendo Entertainment System-spillene, men er en artig greie likevel.

Du kan se den 16-minutter lange promovideoen med alt som kommer i tiden fremover nedenfor. Super Mario Bros. Game & Watch-traileren kan du se øverst i artikkelen.

LES OGSÅ: Til og med Super Mario får et «battle royale»-spill »

Super Mario 35-årsdags Nintendo Direct. (Video: Nintendo)

Siste fra forsiden