Svenske NiP til topps i StarSeries VI i helgen

Jevne finalekamper avsluttet den profilerte Counter-Strike: Global Offensive-turneringen.

De datagenererte skuddene fløy i Kiev i helgen, da fire av de beste europeiske lagene kjempet om å bli kåret seierherrer av SLTV StarSeries' sjette sesong. Det svenske laget Ninjas in Pyjamas møtte det ukrainske hjemmelaget Natus Vincerne i en best-av-fem-tevling, i det som viste seg å bli en rekke jevne finalekamper.

Tok seieren med en snuoperasjon

NiP kom inn i serien med en automatisk 1-0 ledelse etter å slått ukrainerne i turneringens første runde, men var på ingen måte sikret seieren av den grunn. Na`Vi vant de to første kampene på kartene de_dust2_se og de_train_se, og plutselig lå svenskene under 2-1. Etter en liten snuoperasjon og medfølgende seiere på både de_inferno_se og de_nuke_se dro NiP seieren i havn og fikk med seg en førstepremie på mer enn 35 000 kroner.

Fornøyd men nøktern NiP-gjeng etter StarSeries-semifinalen. (Bilde: NiPs Facebook-side).

Det svenske laget har den siste tiden virket nærmest ustoppelige, og har i løpet av våren stukket av med førsteplassen i blant annet RaidCall EMS One Spring 2013 Finals og ESEA Invite Season 13 Global Finals. Under sommerens DreamHack i Jönköping vant de både det svenske mesterskapet og selve DreamHack-turneringen og tok med seg en samlet premie på over 150 000 kroner.

Fornøyde ukrainere

På tross av tapet kan Na`Vi se seg fornøyd med andreplassen i helgen. Laget havnet egentlig på en sjetteplass i denne StarSeries-sesongen, og var dermed ikke kvalifisert til finalen, men da det ble kjent at Fnatic trakk seg fra turneringen var ukrainerne nestemann i rekken. Laget falt også til NiP i turneringens aller første kamp, men klarte likevel å spille seg opp igjen til finalekampen. Na`Vi får med seg nesten 20 000 kroner for innsatsen sin.

Siste del av finaleoppgjøret kan du se nederst i artikkelen. For en god oversikt over videoer av alle kampene kan du gå til HLTV.org.

Les også: fnatic trekker seg fra StarSeries-finalen Les også: Fnatic-«MODDII» sluttet i laget


Watch live video from nipgamingtv on TwitchTV

Siste fra forsiden