Mer kriging blant stjernene

Sword of The Stars får oppfølger

Svenske Paradox byr på en ny porsjon romstrategi.

STOCKHOLM (Gamer.no): Under Paradox Interactives pressearrangement forrige uke bød det svenske spillselskapet på mange godbiter, og en av de var altså annonseringen av oppfølgeren til strategispillet Sword of The Stars. Det første spillet i det som nå kan kalles en serie var et såkalt 4X-spill satt i rommet, ikke ulikt klassikeren Alpha Centauri av Sid Meier.

Habil størrelse på dette skipet, men bare barnemat i forhold til hva som kommer.

En tur til skyggesiden

Utvikler Kerberos Productions kan love mye snadder i det kommende spillet, som får undertittelen The Lords of Winter. Blant annet blir det et gjensyn med alle de seks spillbare rasene kjent fra forgjengeren og dens utvidelse. De onde Suul'kaene skal visstnok også få et veldig sentral rolle her, der de kjemper hardt for å manipulere de andre rasene til nederlag. Det betyr at de andre rasene blir nødt til å revurdere sitt forhold til hverandre og skifte om på prioriteringene for å sammen kunne stå imot en ny og større trussel.

Et av verktøyene som skal gjøre det mulig er den nye "Leviathan"-skipsklassen, som skal være tre ganger så stor som de største skipene fra det første spillet. Det betyr selvsagt ikke at ren makt er det eneste som duger denne gangen, og vi loves at det diplomatiske systemet og de innfløkte strategielementene skal være like gode som de alltid har vært.

Mer tilgjengelig

Da Sword of The Stars kom, fikk det en del kritikk for å ha for bratt læringskurve og være et vanskelig spill å finne glede i fra første sekund. Dette er noe utviklerne har tatt til etterretning. Opplæringssystemet skal denne gangen være mye mer dyptgående, de ulike valgmulighetene klarere merket og vanskelighetsgraden skal være bedre balansert.

Kerberos' utsendte valgte selv å beskrive denne oppfølgeren som "Dagens moderne atomdrevne hangarskip hvis Sword of The Stars er krigskipene fra første verdenskrig", og om den similen ikke holder vann så har de i hvert fall et solid fundament å bygge videre på med forgjengeren.

Utviklingsteamet bak dette spillet inneholder for øvrig en rekke veteraner fra bransjen, inkludert kjerneutviklere av spill som Homeworld og Ground Control, så det kan være lurt å gløtte i periskopet i tiden som kommer.

Sword of The Stars 2: The Lords of Winter er ikke forventet ute før tidligst 2011, og kommer kun på PC.

Siste fra forsiden