Tårevått rollespill til Xbox 360

AQ Interactive har kunngjort tre nye spill; rollespillet Cry On (fra Hironobu Sakaguchi) og actionspillene Bullet Witch og Vampire's Rain.

Den japanske spillutgiveren AQ Interactive (et samarbeid mellom utviklerne Cavia, Artoon og Feel Plus) holdt nylig en pressekonferanse i Tokyo, hvor de lettet på sløret angående tre nye spill; Cry On (fra Cavia og Hironobu Sakaguchi), Bullet Witch (fra Cavia) og Vampire's Rain (fra Artoon). AQ har nylig lansert Tetris: The Grandmaster Ace for Xbox 360, men dette spillet er for øyeblikket kun tilgjengelig i Japan.

Cry On

Av de tre nye spillene var det selvfølgelig Cry On det var knyttet mest spenning til. Hironobu Sakaguchi regnes for å være Final Fantasy-seriens far, og nå jobber Mistwalker-sjefen med Cavia for å lage sitt første actionrollespill. Cry On kommer til Xbox 360, og som tittelen tilsier håper Sakaguchi å lokke frem følelsesmessige reaksjoner hos spillerne.

Cry On foregår i en verden hvor mennesker lever side om side med kjemper fra underverdenen, som nå brukes i krig. Du spiller ei jente som heter Sally og vennen hennes, kjempen Boggle. Spillets figurer designes av Kimihiko Fujisaka (kjent for arbeidet på Drakengard), mens Final Fantasy-veteranen Nobuo Uematsu jobber med musikken.

Bullet Witch kommer også til Xbox 360, og er et actioneventyr som foregår i 2013. Verden har så definitivt sett bedre dager, og menneskeheten plages av grufulle demoner. Nå må heksen Alicia bruke både våpen og magi for å ta knekken på demonene. Heldigvis er hun temmelig mektig, og kan fremkalle vanvittige naturkatastrofer som påfører fiendene hennes stor skade. Spillet skal være 55 prosent ferdigutviklet, og skal lanseres i Japan til våren.

Det siste spillet AQ Interactive kunngjorde i går var Vampire's Rain, som kommer til Xbox 360 og PlayStation 3. Her får du rollen som John Lloyd, en spesialsoldat som har fått i oppdrag å drepe en gruppe vampyrer som skjuler seg blant innbyggerne i en stor by. En av de største utfordringene i spillet blir rett og slett å se forskjell på vampyrer og sivile, helst før de bestemmer seg for å kappe hodet av deg. Vampire's Rain er omtrent 40 prosent ferdigutviklet.

I tillegg jobber AQ Interactive med to spill til Revolution (det ene er basert på en tegneserie, og det andre er et nytt actionspill), et spill til PS3 (som beskrives som en "stor 3D-tittel"), et MahJong-spill til Xbox 360, to spill til PSP (Jitsuroku Oniyome Nikki og et rollespill), to DS-spill (et eventyrspill og et underholdende undervisningsspill) og et spill til PS2 (et tegneseriebasert spill for et kvinnelig publikum).

Siste fra forsiden