Team Fortress 2 og Portal

Valve har gitt oss den første traileren fra nye Team Fortress 2, samt en videosnutt fra skytespillet Portal.

Som vi fortalte i begynnelsen av uka lanseres Half-Life 2: Episode Two før jul, på PC, Xbox 360 og PlayStation 3. I tillegg til å forlenge Half-Life 2-historien, kommer også pakken med det etterlengtede Team Fortress 2, samt et helt nytt skytespill kalt Portal.

Handlingen i Portal finner sted i Half-Life-universet, og du er væpnet med en hyggelig sak av et våpen som lar deg lage portaler. Disse kan du bruke til å teleportere deg selv eller objekter fra et sted til et annet. I går la Valve tekstlige forklaringer til side, og presenterte oss heller for artig videosnutt som viser hvordan systemet fungerer i praksis.

Mer interessant er kanskje Team Fortress 2, som har en lang historie bak seg. Originalen så først dagens lys som en gratis modifikasjon til Quake for nesten ti år siden. Her fikk vi lagbasert skyteaction, hvor spilleren inntok en av flere tilgjengelige roller med hver sine spesielle egenskaper. Oppfølgeren var ment å fungere til Quake II, men det endte med at Valve tok garasjeutviklerne inn i varmen og slapp Team Fortress Classic som en modifikasjon til Half-Life.

Skjermbilde fra Team Fortress 2-videoen

Etter annonseringen av Team Fortress 2 for fem år siden, har Valve sittet med kortene tett til brystet. Men denne uken overrasket Valve oss med å fortelle at Team Fortress 2 vil komme som en del av Half-Life 2: Episode Two-pakken.

Men spillet har forandret seg drastisk siden de første skjermbildene i 2001. Valve har gått over til et Toy Story-aktig tegneseriepreg som rendres via Source-motoren. Resultatet er at spillet og de ulike klassene; Heavy, Spy, Scout, Demolition, Engineer, Medic, Sniper, Solider og Pyro har fått et svært karakteristisk utseende.

Nå kan dere selv få et innblikk i hvordan det visuelle uttrykket i Team Fortress 2 blir, ved å laste ned den ferske traileren:

Half-Life 2: Episode Two slippes før jul for PC, Xbox 360 og PlayStation 3. Konsollversjonene har originale Half-Life 2 og Episode One som en del av pakken.

Siste fra forsiden