Telenorligaen feller spiller i juks

Telenorliga-spiller utestenges

Har allerede valgt å anke saken.

Valve

På mandag var det duket for en kjempekamp mellom Nordic Warthogs og Demise i årets første TV-sendte Counter-Strike-kamp i Telenorligaen. Førstenevnte lag fortalte at de skulle vike unna alkohol helgen før kamp for å forberede seg. Første kart ble jevnspilt med et sluttresultat på 16 - 14 til Nordic Warthogs, og sistekartet ble overkjøring med 16 - 3 på tavla. En sterk åpning av Nordic Warthogs som overrasket mange.

Oppdatering: Begge lag har laget egne videoer for å forklare sin sak. Du kan se begge under.

Se «TommyM» sin video her »
Se «kSwitch» sin video her »

SLIK ENDTE FØRSTE RUNDE AV TELENORLIGAEN

Vis mer

Norse - Labbedans'Vika: 2-0
DeToNator.EU - BX3 EK: 1-1
Celestial - Temp.no: 0-2
Nordic Warthogs - demise.no: 2-0

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider.

En del timer etter kampen sendte Demise inn en protest mot en av spillerne i Nordic Warthogs, Haakon «Radifaction» Tholo.

– Protesten inneholder anklager om juks fra «Radifaction». Etter kampen ble vi kontaktet av 10 - 15 personer som mente det foregikk ting fra hans side. Etter at kanskje ti personer så gjennom demoen, mente vi at det var såpass suspekt at det burde sees gjennom av Telenorligaen sine administratorer, fortalte lagleder i Demise, Tommy «TommyM» Monsen til Gamer.no rett etter protesten.

Har anket dommen

Gamer.no-redaksjonen har fått innsyn i kjennelsen som er sendt ut til begge lag. Konklusjonen til administratorene i Telenorligaen er at Tholo har benyttet seg av ulovlige hjelpemidler, og derfor utestenges i ett år fra og med nå. Begge sider av saken fikk lov til å uttale seg før en kjennelse ble tatt. Etter det vi kjenner til har Nordic Warthogs allerede levert inn anke, og det forventes at ankesaken er behandlet før neste serierunde.

– ... Dersom anken sendes inn i løpet av torsdag 10.02, vil vi forsøke å ferdigbehandle denne før neste serierunde, står det i kjennelsen.

Erling Rostvåg er liga- og turneringsansvarlig i Gamer.no
Tor-Steinar Tangedal / Gamer.no

Ettersom anken er levert starter behandlingen umiddelbart.

– Anken vil ta utgangspunkt i opprinnelig anklage, kjennelsen og eventuelle nye saksopplysninger eller argumenter som kommer som en del av anken. Den vil bli gjennomført av flere personer enn opprinnelig behandling og de som var en del av forrige beslutning vil ikke være involvert, for å unngå situasjoner der prestisje blir gjeldene, forteller liga- og turneringsansvarlig, Erling Rostvåg til Gamer.no-redaksjonen.

Han legger til.

– Normalt er ankefristen på 14 dager, men vi ønsker sånne saker avgjort så fort som mulig. Usikkerhet rundt dette gagner ingen. Dommen står også frem til en eventuell anke er ferdigbehandlet, noe som kan få konsekvenser for anklagede spillere og lag dersom behandlingstiden trekker ut. Jeg har signalisert internt at vi ønsker å være ferdig med saken før neste serierunde og kommer til å prøve på det, avslutter Rostvåg.

Les også
Slik blir sluttspillet i Altibox Eserien

Dersom dommen står, og Tholo utestenges vil kampresultatet snus og Demise vil vinne kampen.

– Jeg har aldri jukset

Haakon «Radifaction» Tholo står på sitt og mener han er uskyldig, og hevder han aldri tidligere har blitt tatt for noen form for juks.

– Jeg sitter med snart fem tusen timer i spillet, det er en god del timer. Jeg bruker flere timer i uken på å opprettholde siktekunnskapene mine, for at jeg skal ha sjansen til å spille mot de beste i Norge. Per dags dato har jeg 94 timer de to siste ukene, fordelt på lagspill, egentrening og spilt med venner. Vil også nevne at jeg har spilt Counter-Strike: GO siden tidlig 2014 og har verken blitt tatt for juks på Faceit, ESEA, VAC eller samme hva det enn måtte være. Jeg har deltatt på LANs og hatt gode resultater der, også på LAN-arrangementets egne maskiner. Vi har kontaktet ligaansvarlig igjen for å klarere eventuelle spørsmål og venter på en siste vurdering, forteller Tholo til Gamer.no.

– Så du er uskyldig?

– Det stemmer. Jeg har aldri jukset og kommer aldri til å gjøre det. Jeg er ikke en person som jukser, jeg er heller villig til å forbedre meg, daglig.

– Folk lever i en fantasiverden

Tommy «TommyM» Monsen her fra semifinalen i Telenorligaen 2016.
Eivind Von Døhlen / Gamer.no

Det var Tommy «TommyM» Monsens protest som førte til at spilleren ble utestengt. Han forteller at han er glad for at Telenorligaen tør å ta en slik avgjørelse.

– Mange tror at folk spiller rent fram til de har en VAC-ban. Det er selvfølgelig folk som lever i en fantastiverden som tror det. Et fåtall av de som jukser i seriøse sammenhenger, har såpass gode juksematerialer at de ikke vil bli oppdaget av VAC. Jeg er glad for at Telenorligaen tør å ta en slik kontroversiell avgjørelse, og håper dette gjør at færre tør å benytte seg av juks.

Og legger til.

– Jeg hadde ikke sendt inn et protest om det ikke var fordi jeg var sikker på at her var det juks. Så jeg forventer at avgjørelsen vil stå etter anken, avslutter Monsen.

Siste fra forsiden