Telltale tolker nye storserier

Spillmatiserer de populære tegneseriene The Walking Dead og Fables.

Telltale har blitt en av industriens ledende eventyrspillutviklere, til tross for at de knapt har utviklet én egen merkevare enda. Hemmeligheten ligger i deres spesialitet - episodebaserte spillmatiseringer av allerede populære serier. Denne behandlingen har både spillserier (Monkey Island), filmer (Jurassic Park, Back to The Future), tegneserier (Bone, Sam & Max) og en TV-serie (CSI) mottatt. Nå utvider de porteføljen igjen.

Ifølge spillnettstedet Eurogamer skal det amerikanske spillstudioet nemlig ha sikret seg rettighetene til å lage spill basert på de to populære voksentegneseriene The Walking Dead og Fables. Dette blir første gangen i spillham for begge seriene.

The Walking Dead var i utgangspunktet et samarbeidsprosjekt mellom skribent Robert Kirkman og tegneren Tony Moore, og har siden 2004 vært en omfattende beretning om hvordan en gruppe amerikanske nomader overlever en zombie-invasjon. Serien har blitt særlig populær det siste året, etter at den også ble omgjort til en TV-serie i høst.

Back to The Future-spillet har blitt en suksess.

Fables er på sin side litt mindre kjent, men desto mer kritikerrost. Siden 2002 har serien vunnet hele 14 Eisner Awards, som er tegneserienes høyeste utmerkelse. Her er handlingen satt til New York, og sentrerer rundt en bande mytiske skapninger som har blitt forvist fra sitt opprinnelige hjem. Det skaper nødvendigvis gnisninger når fabeldyr og monster skal forsøke å leve i harmoni med mennesker.

Det har ikke blitt sagt noe om hvilke formater disse spillene skal komme ut til, eller hvilke sjangere de vil tilhøre. Eurogamer kan likevel fortelle oss at dette skal være Telltales største satsning enn så lenge, og at de håper å kunne gjøre The Walking Dead til sin første millionserie. Ifølge selskapets visedirektør Steve Allison håper de å kunne gjøre en spillmatisering av zombiekonseptet til en merkevare verdt 20-30 millioner dollar, eller 114 - 170 millioner norske kroner.

Den amerikanske eventyrutvikleren slapp også den andre episoden av Back to The Future-serien sin for et par dager siden. Den kan du spille på PC, PlayStation 3, Mac og iPhone.

Lurer du på hvilke andre spill som er på vei? Ta en titt i Spillkalenderen!

Siste fra forsiden