Temp blir til Kingpins

Temp omdøpes til Kingpins og blir spillereid klubb

Kaptein Anders «aNdz» Kjær går inn som styreleder.

Temp.no blir til Kingpins. Her under Gigacon 2017.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

DISSE SPILLER FOR KINGPINS

Vis mer

Anders «aNdz» Kjær
Kristian «KORN» Hokland
Adam «Paint» Fjellum
Henrik «Becker» Becker
Haris «h4rr3» Hadzic

Onsdag annonserte den nystartede klubben Kingpins at de signerer spillerne som i dag spiller under Temp-banneret. Laget skal spille i sluttspillet i Telenorligaen førstkommende helg, og har tenkt å bruke sitt nye navn der.

Daglig leder i Kingpins, Kenneth Gaupseth Johansen forteller at laget har som målsetting å bygge opp en sterk merkevare. Laget ønsker også å bli det beste norske laget, før de beveger seg ut internasjonalt for å hevde seg.

Spillereid klubb

Anders «aNdz» Kjær og Temp skal nå spille som Kingpins.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Lagleder i Temp, Anders «aNdz» Kjær, som også er en av eierne i Kingpins, sier til Gamer.no at det har vært i tankene lenge å gjøre dette.

– Det er vel egentlig et par av oss i laget som tenkte på muligheten til å lage vår egen klubb. Etter å ha sett rundt etter folk som kan hjelpe oss har vi nå endt opp med samarbeidspartnere som vi er veldig fornøyde med. Det har tatt tid, men vi ville lansere før Spillexpo og det har vi fått til, sier Kjær.

Han forteller også at dette er en klubb som eies av spillerne.

– Dette er en spillereid klubb. Vi, spillerne, har majoriteten av aksjene i selskapet. Så har vi med Kenneth Gaupseth Johansen som vil være daglig leder.

Nevnte Kenneth Gaupseth Johansen, som også er skribent for Gamer.no, trer inn i en ny rolle i klubben. Kjær utdyper litt hva dette vil gå ut på.

– Han vil drive den daglige driften av klubben. Det vil si kontakt med sponsorer, ansvar for sosiale medier og lignende. Alt det en klubb trenger i den daglige driften, sier Kjær.

På spørsmål om alle fem spillerne signerer en avtale med klubben nå, forklarer Kjær at det fortsatt er litt igjen av den prosessen.

– Per nå er det ingen som har signert noen kontrakter, dette har gått ganske fort fremover, så vi vil se på den situasjonen etter Spillexpo. Det er selvfølgelig intensjonen å ha spillerne under kontrakter.

Ingen av spillerne får lønn i starten, men de får reisestøtte fra klubben. Kjær forklarer dette på følgende måte.

Les også
– Alle behandler meg som før

– Vi skal drive klubben langsiktig og forsvarlig, det er førsteprioritet. klubben vil fra dag en gi oss full støtte til LAN-reiser, så vil vi se an muligheten for lønn den dagen økonomien i klubben tilsier at det er mulig.

Per i dag er det Kjær selv som eier plassen i Telenorligaen. Han sier at dette ikke endrer seg.

– Jeg kommer til å stå som "eier" av plassen i ligaen, men jeg er også styreleder i klubben, så det er ikke så merkelig. Plassen er tiltenkt klubben sitt Counter-Strike: GO-lag, avslutter Kjær.

Ønsker å satse langsiktig

Kenneth Gaupseth Johansen er daglig leder i Kingpins.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Daglig leder i klubben, Kenneth Gaupseth Johansen sier at de senere ønsker å satse på flere spill.

– Det er planen. Vi vet at sponsorer ønsker eksponering, og med flere titler så øker også eksponeringen. Det er ikke dermed sagt at vi i dag er på utkikk, men vi holder øynene åpne. Det er ikke enkelt å bli en del av Kingpins, for vi ønsker å levere i alle våre satsinger. Ett nytt spill øker kostnadene i klubben betraktelig, i tillegg må vi ha med flere i støtteapparatet. Det er en lang prosess, sier Johansen.

Kjær fortalte at laget får støtte til å reise på turneringer. Johansen forklarer at pengene hovedsakelig kommer fra sponsorer og egenkapital.

– Det er egenkapital i selskapet, i tillegg til sponsorer som bidrar økonomisk. I dag er vi på trygg grunn med en Counter-Strike-satsing der vi kan finansiere reisestøtte og støtteapparat rundt. Det er ingen hastverk her i gården, men vi klarer oss fint med nåværende sponsorer som gjør at egenkapitalen kan ligge i ro.

Hvis laget skal lykkes på lang sikt, er det naturlig at de må se utover landegrensene, og hevde seg i større internasjonale turneringer. Johansen sier at dette er målet, men at laget spiller uten press fra sponsorer og partnere.

– Klubbmessig finansierer vi ikke med internasjonale resultater, eller sender noen lovnader til sponsorer og samarbeidspartnere om at vi kan levere det enda. Dette er et langtidsprosjekt, men laget selv har satt egne mål om å slå gjennom tidligere. Da er det i så fall vår jobb å kunne finne nok økonomisk støtte slik at spillerne ønsker å være hos oss.

– Hvor lang tid har laget på å oppnå resultatene de har satt som mål?

– Laget har ikke noen tidsfrist på seg. Per i dag er ingen spillere under kontrakt, selv om noen av de er med på eiersiden i klubben, avslutter Johansen.

Siste fra forsiden