The Elder Scrolls IV: Oblivion

Bethesda har nå lagt ut den mye omtalte E3-videoen fra The Elder Scrolls IV: Oblivion.

Oblivion er det neste rollespillet i den populære The Elder Scrolls-serien, som har vært en favoritt blant mange gamere i godt over ti år. Det blir ingen direkte etterfølger til Morrowind, men foregår i den samme spillverdenen og vil bygge videre på det åpne og frie gameplayet vi kjenner både fra Morrowind og tidligere spill i serien.

Denne gangen foregår handlingen i Cyrodiil, som er hovedsetet for det en gang så mektige imperiet Tamriel. Her er ting i ferd med å gå til helvete, bokstavlig talt - en portal har åpnet seg mellom Cyrodiil og underverdenen Oblivion, og nå strømmer demoniske monstre ut i Cyrodiil, hvor de ødelegger alt på sin vei.

Som i tidligere Elder Scrolls-spill vil du få muligheten til å utforske spillverdenen slik du selv ønsker det, og naturligvis inneholder spillet en haug av sideoppdrag, samt en rekke ulike fraksjoner som du kan bli medlem av og fullføre oppdrag for. Selve oppdragene skal være mye mer unike enn tidligere, slik at du ikke får følelsen av å gjøre mye av det samme om og om igjen.

Oblivion kommer også med flere nyheter, slik som et system som kalles "Radiant AI". Dette vil sørge for at personene i spillverdenen føles levende, og gir dem muligheten til å gjøre sine egne valg basert på verden rundt dem. De vil selv bestemme når og hvor de skal spise og sove, om de skal innlede samtaler med noen andre (samt hva de eventuelt skal snakke om).

Dette systemet er blant de mange aspektene av spillet som demonstreres i de nylanserte videoene på Elder Scrolls-nettstedet. Om du er en av de mange som gleder seg til Oblivion er det imidlertid ikke usannsynlig at du har sett disse videoene før, i en uoffisiell 20-minuttersfilm som har befunnet seg på nettet en stund.

Du finner de seks videoene på spillets offisielle nettsted. Bethesda har forøvrig også lagt ut tittelmelodien til Oblivion, som også denne gangen er komponert av Jeremy Soule.

Siste fra forsiden