Dota 2 - The International 2014

The International ble sett av over 20 millioner

I tillegg så dobbelt så mange finalen samtidig, sammenlignet med i fjor.

Newbee vant The International i år.
Stillbilde fra finalekampen, Valve

For tredje år på rad har antallet Dota 2-sultne seere som fikk med seg finalekampen doblet seg. I 2012 var det like over 500 000 seere som så på finalekampen samtidig; i fjor gikk tallet opp til 1 million samtidige seere; mens det i år var over 2 millioner fans som på ett tidspunkt så på at Newbee gruste ViCi 3-1. Dette melder Valve i en pressemelding.

I tillegg har Valve registrert 20 millioner unike seere totalt gjennom hele turneringen – ikke dårlig for et arrangement som kun gikk fra 18. juli til 22. juli. At hele 17 000 av disse var benket i Seattles Key Arena, og fikk overvære bruduljene i levende live, er heller ikke noe å kimse ad.

Dota 2 øker stadig i popularitet.

Tallene er etter alt å dømme hentet fra alle de forskjellige kanalene der kampene ble vist. Tv-kanalen ESPN står nok for noen av tallene, men majoriteten kom nok fra strømmingstjenester som Twitch.tv og seerfunksjonen inne i selve spillet.

Doblingen vitner om en økt interesse for Dota 2 som konkurransespill, noe som egentlig er ganske naturlig siden spillet først ble lansert på høstparten i fjor. I tidligere år var spillet kun tilgjengelig i en halv-lukket betatest, som ble mer og mer åpen etter hvert som brikkene falt mer og mer på plass.

Rekordstor premiepott

Det er ikke bare seertallene som har fått et løft siden i fjor. Også premiepotten har fått et giganthopp – fra 2,8 millioner dollar i 2013 til 10,9 millioner dollar i år. Av disse er hele 9,3 millioner sanket inn fra Dota 2-fans som har punget ut for ekstratjenesten The Compendium frem mot turneringsstart.

Selv om seertallene til The International utvilsomt er imponerende er det lite stykke igjen før de når topprekorden. Den sitter det konkurrerende spillet League of Legends på, med 32 millioner seere som svippet innom i løpet av finalekampene i fjor høst. Av disse så hele 8,5 millioner på finalekampen samtidig.

Det er ikke bare på konkurransefronten at det er mulig å tjene penger på Dota 2:
Denne Dota 2-hunden ble solgt for 225 000 kroner »

Siste fra forsiden