The Last of Us - TV-serie

The Last of Us-skaperne forklarer hvorfor tredje episode er så forskjellig fra spillet

– Hvis endringer gjør historien bedre bør vi kjøre på.

HBO

Den tredje episoden av TV-serien The Last of Us gikk veldig langt vekk fra hendelsene fra spillet. Det følger to episoder som var veldig tro til den opprinnelige historien, men som serieskapere Neil Druckmann og Craig Mazin forklarer var det et riktig valg for akkurat denne delen av serien.

Artikkelen inkluderer historieavsløringer for The Last of Us-TV-serien og spillet.

Underveis i spillet The Last of Us møter Joel og Ellie på den eksentriske overlevelsesspesialisten Bill. Han hjelper dem å finne en bil så de kan komme seg vestover, og underveis lærer spillere om Bills tidligere partner, Frank.

Les vår anmeldelse av TV-serien »

Serien forteller en annen variant av historien til Bill og Frank, spilt av Murray Bartlett.
HBO

Spillet sier ikke rett ut at de to hadde et romantisk forhold, men slipper flere hint om at det er det som var tilfellet. Frank fikk imidlertid nok av Bills paranoide tendenser, og bestemte seg for å dra. I fluktforsøket ble han bitt, og han endte opp med å ta livet av seg – noe han sier var bedre enn å tilbringe ett øyeblikk til sammen med Bill.

Historien fungerer som en advarsel til Joel om hva som skjer med en person som bare overlever for å overleve og ikke har noen andre å støtte seg til. Mazin foreslo i stedet å gi en mer positiv vri på historien, noe Druckmann sa seg enig i.

– Når vi kom til denne delen av sesongen, tok Craig opp noe veldig interessant. Det er mange eksempler i historien på at ting ikke går bra for folk, og disse fungerer ofte som advarsler for Joel om hva han står i fare for å miste. I stedet kunne vi vise folk hva de kan vinne, forklarte Druckmann i et intervju med IGN.

Kjærlighetshistorie

TV-serien introduserer i stedet Bill – spilt av Nick Offermann – helt ved begynnelsen av snylteklubbeutbruddet. Vi ser hvordan han overlever blid og fornøyd på egenhånd, frem til Frank – spilt av Murray Bartlett – plutselig en dag snubler inn i livet hans.

De to finner trøst og nærhet i hverandre, og episoden blir en eneste lang kjærlighetshistorie med både gode stunder, krangler og alt som følger med når to personer deler et langt liv sammen.

Når Frank så blir rammet av en dødelig, ikke navngitt sykdom, ender det fortsatt med at han tar livet av seg. Denne gangen er det riktignok med Bill ved sin side, som også beslutter å ta sitt eget liv fordi han er fornøyd med å ha fullført sin mening med livet – nemlig å ta vare på Frank.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

– Jeg synes det er en lykkelig slutt. Jeg tror vi har en tendens til å se på død som at man har mislykkes, spesielt når man snakker om å spille et dataspill. Det er bokstavelig talt å mislykkes. Og for showet vårt så langt har det vært noen brutale øyeblikk der Joel har mislykkes eller er av den oppfatning at han har mislykkes. Han sviktet sin datter, han sviktet Tess og han føler på tapet av begge i både begynnelsen og slutten av episoden, sa Mazin til IGN.

Når Joel og Ellie ankommer byen er Bill og Frank allerede døde. De finner i stedet et brev der Bill oppfordrer Joel til å holde fast på sin mening med livet. Joel kan riktignok ikke lenger ta vare på Tess, men i Ellie har han funnet en ny person å passe på.

For bare noen år siden ville Druckmann trolig ha avvist endringen, sa spillsjefen. Samarbeidet med Mazin har imidlertid hjulpet han å ta et steg tilbake fra skaperverket, slik at han kan se hvilke endringer som faktisk gagner historien.

– Vi tar regnestykket på hva dette gir oss. Hvordan påvirker det resten av historien? Blir det bedre i denne versjonen eller verre? Hvis det blir bedre, bør vi kjøre på. Dette var en utrolig vakker historie, og det var veldig lett for meg å si «La oss gjøre det. Høres fantastisk ut.»

HBO har allerede bestilt en ny sesong med The Last of Us.
Skal fortelle hendelsene fra The Last of Us Part II »

Siste fra forsiden