The Matrix Onlines siste time

Den siste røde pillen har blitt delt ut, og porten til Zion er stengt for godt.

MMO-spillet The Matrix Online, som offisielt ble lansert 22. mars 2005, har nå tatt sitt siste åndedrag. Spillet ble utviklet av Monolith Productions (som sto bak F.E.A.R. og Condemned) i samarbeid med Warner Brothers. Kort tid etter at spillet kom på markedet, overtok Sony Online Entertainment driften av online-spillet. Ved midnatt 31. juli kuttet Sony tilkoblingen til serverne og The Matrix ble mørklagt for godt.

I spillet fikk du muligheten til å fortsette The Matrix-historien der filmene sluttet. Du kunne knytte deg til en av spillets tre hovedorganisasjoner (Zion, The Machines, The Merovingian) for så å utføre oppdrag for å fremme organisasjonens ideologi. Du spilte som en Coder, Hacker eller Operative, og gjennom mange live-events og kontinuerlig utvikling av historien fikk spilleren muligheten til å forme utfallet av kampen som utspant seg om matrisens skjebne.

Men nå er det altså slutt og det har ikke kommet noen uttalelser om et nytt Matrix-prosjekt. Gutta i Giant Bomb fulgte den siste timen i The Matrix Online:

(Kilde: Giantbomb.)

Siste fra forsiden