The Sims 5

The Sims 5 blir gratis å spille

EA vil ha inn så mange spillere som mulig.

Tidlig kikk på Project Rene, det neste The Sims-spillet.
EA

EA og Maxis har åpnet opp litt om lanseringsplanene for sitt neste The Sims. Spillet – som går under arbeidstittelen Project Rene – legger seg på «free-to-play»-modellen, som betyr at det blir gratis å laste ned for alle spillere.

Gratisplanene ble bekreftet av The Sims-topp Lyndsey Pearson i en fersk video om det kommende spillet. Hun fortalte at det heller ikke blir noe månedsabonnement eller energisystem der spilletiden er begrenset med mindre du betaler for å fortsette.

EA avslørte litt mer om sitt neste The Sims-spill.

– Vår plan for Project Rene er at det blir gratis å laste ned, som betyr at når det er klart og helt åpent for våre spillere, vil du kunne bli med å spille og utforske Project Rene uten et abonnement, uten kjøp av grunnspillet eller energimekanikker, sa Pearson.

Målet er at spillet skal være åpent for alle, slik at man kan invitere med seg venner uten at de må betale noe. EA har tidligere sagt at The Sims 5 satser mer på sosial funksjonalitet, med for eksempel muligheten til å bygge sammen eller dele kreasjonene sine med andre.

I likhet med The Sims 4 vil Project Rene også bruke tilleggsinnhold som finansieringsmodell. Løsningen blir imidlertid litt annerledes, sa Pearson, og la frem et teoretisk eksempel på hvordan dette vil fungere.

– I The Sims 4 kunne man bare oppleve vær hvis man kjøpte sesonger. I Project Rene vil vi kanskje introdusere forskjellig vær i hovedspillet gratis for alle. På toppen av det vil en tilleggspakke for kjøp kanskje ha fokus på vintersport og inkludere ting som isdans eller en snømannbyggekonkurranse.

Ved lansering vil det neste Sims-spillet ikke tilby like stor funksjonalitet som det The Sims 4 gjør nå. Planen er imidlertid å slippe oppdateringer med jevne mellomrom, for å gi spillere nye ting å pusle med.

The Sims 4 og Project Rene skal for øvrig leve side om side. EA og Maxis vil fortsette å støtte The Sims 4 – som også er blitt gratis å spille – og lover mer innhold i fremtiden.

LES OGSÅ: The Sims-konkurrenten Life by You satser på total frihet i en åpen verden »

Siste fra forsiden