Anmeldelse

The Sims Superstar

Frem med danseskoene og på med finstasen! Nå er det på tide å polere solbrillene og gjøre seg klar for paparazziene. I den sjette, og etter salgstallene dømme trolig ikke den siste ekspansjonen til Electronic Arts kult-simulator The Sims, gjør småfolket seg klar for en lynkarriere innenfor showbusiness.

Side 1
Side 2

Gjør vei for Simantha Fox
Alle vet at The Sims er drevet mer eller mindre av gjenstander. Superstar gir deg omtrent hundre og femti nye duppeditter du kan kose deg med, og flere av disse er direkte knyttet opp mot prosessen du må gå gjennom for å bli en ekte primadonna. Før du besøker Filmbyen må du skaffe deg en agent, forhåpentligvis ikke av typen "gi-meg-halvparten-så-kaller-vi-det-en-avtale". Daglig vil du få et nytt tidsskrift pent plassert ved postkassen din - Filmbymagasinet. Her kan du lese om hvem som er populære og hvem som er ikke, og målet er naturligvis for deg å havne i den positive enden av spekteret. Her kan du også lese de siste nyhetene innenfor stjernelivet, samt gå til anskaffelse av en ordentlig agent. Straks det er gjort, er det bare å ringe etter drosje, og sette kurs mot mulighetenes by. Du begynner altså i det små. Hvilket stjerneyrke du ønsker å jobbe med har ingenting å si, etter som du vil ha muligheten til å meske deg med alle. Hvor populær du er blir regnet ut i fra et stjernesystem hvor null betyr amatør-søppel, og hvor fem mer eller mindre gjør deg til den neste Mel Gibson, Madonna og Naomi Campbell til sammen.

Hvilke jobber som er åpne for deg, er avhengig av hvor mange stjerner du har skaffet deg. I begynnelsen vil du enten synge karaoke eller fremtre som stand-up-komiker på avsidesliggende røykebuler. Etter hvert vil du kunne bli modell, skaffe deg platekontrakt og spille i verdensberømte såpeserier. Får å heve din stjernestatus, må du rett og slett bare jobbe deg oppover ved å ta i bruk de mange scenene som finnes i Filmbyen. Når du eksempelvis har oppnådd én stjerne, vil du kunne gå til nærmeste lydstudio og spille inn reklamesnutter. Ved fire stjerner vil du kunne spille inn musikkvideoer, og fem stjerner gjør deg til en ekte filmstjerne. Og som alle store stjerner, er mottakelse av utmerkelser og priser en del av hverdagen. Superstar deler priser ut til deg basert på hvor populær du er blant publikum, samt dine kreative ferdigheter. Simplemannsprisen er den mest prestigefulle, og deles kun ut til de mest berømte stjernene i Filmbyen. Du er absolutt ikke den eneste lykkejegeren i spillet, og mange har allerede oppnådd det store gjennombruddet. Kjente stjerner labber rundt i gatene, stjerner slik som Marilyn Monroe, Christina Aguilera - og til og med Drew Carrey. Sistevnte møtte faktisk opp på en av festene hjemme hos familien Ellingsen, og han ble naturligvis hele kveldens midtpunkt der han stod og fortalte vitser til de skuelystne gjestene. Du vil selv få tilhengere etter hvert, og da blir autograf-skriving en viktig del av jobben din. Pass deg likevel for besatte hylejenter og innpåslitne paparazzier, selv om et velregissert PR-stunt ofte kan vise seg å bli et sjakktrekk.

Konklusjon
Når alt er sagt og gjort, bør det nevnes at Superstar er den morsomste tilleggspakken hittil. Det er vanskelig å ikke trekke litt på smilebåndet når din stakkars lykkejeger smått våger seg opp på scenen, hvor han utfører en sukkersøt boyband-ballade på spillets eget sim-språk. De mange sangene er med på å skape en morsom og lettfattelig atmosfære i spillet, og jakten på rikdom og berømmelse er like fristende i The Sims virtuelle verden, som den er i virkeligheten. Og når du endelig når de store høydene, og pengene begynner å rulle inn, er det ganske tilfredstillende å kunne bygge en gigantisk villa innringet med et gjerde av ståltråd, et overmenneskelig badebasseng og en parabolantenne som lett burde kunne få inn signaler fra en annen planet. Men til tross for Superstars tilsynelatende suksessrike forsøk på å gi spillet nytt liv, begynner det å bli stadig vanskeligere for utviklerne å skjule det faktum at det har gått alvorlig langt over holdbarhetsdatoen teknologisk sett. For dedikerte tilhengere av The Sims-serien er dette likevel nok en vellykket stjerneekspansjon. For alle andre er det bare enda en grunn til å rive seg i håret over at galskapen fortsetter.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden