The Stanley Parable-skaperen har annonsert sitt neste spill

The Beginner's Guide lanseres på torsdag.

Davey Wreden

The Stanley Parable-utvikler Davey Wreden har annonsert at hans neste spill – The Beginner’s Guide – vil lanseres allerede på torsdag. Via spillets nettside forteller Wreden at The Beginner’s Guide er et fortellerdrevet førstepersonsspill som kommer til PC og Mac, men utover det ønsker han ikke å røpe noen detaljer før lanseringen.

Det er ikke godt å si hva The Beginner's Guide vil handle om.

Wreden har delt noen skjermbilder fra spillet på Twitter, men disse gjør oss ikke akkurat noe klokere på hva spillet egentlig handler om. Det eneste vi nesten, kanskje, muligens kan si med sikkerhet er at spillet ikke er en direkte oppfølger til The Stanley Parable da Galactic Cafe ikke står oppført som utvikler.

The Stanley Parable

The Stanley Parable begynte sine dager i 2011 som en Source-modifikasjon utviklet av Wreden. Kort tid etter modifikasjonens lansering inngikk Wreden et samarbeid med William Pugh, og under navnet Galactic Cafe lagde de en enkeltstående versjon av spillet som ble lansert i 2013.

Wreden går fra The Stanley Parables kontorlandskap til noe som ligner på en skog i sitt neste spill.

I spillet møter vi kontorrotta Stanley som en dag oppdager at alle kollegaene hans er sporløst borte. For å komme til bunns i mysteriet må spillere styre Stanley gjennom en rekke helsprø øyeblikk, ledsaget av spillets humoristiske og ikke helt allvitende fortellerstemme.

Vi prøvde nyversjonen da den kom ut og på tross av at spillet, rent mekanisk sett, er et simpelt eksperiment ble vår anmelder fristet til å spille gjennom spillet igjen og igjen:

– The Stanley Parable er en svært underholdende spillopplevelse hvor man får servert humor og satire i pose, sekk og koffert. Handlingen er uten mål og mening, men det hele er så godt pakket inn i det spenstige manuset og den fortreffelige fortellerstemmen at jeg ikke kunne brydd meg mer, skrev Espen Jansen i sin anmeldelse.

Utvikleren av en annen tidligere Steam-modifikasjon tenker også nytt.
Garry's Mod får en oppfølger »

Siste fra forsiden