Garry's Mod får en oppfølger
(Bilde: Facepunch Studios)

Garry's Mod får en oppfølger

– Spillet vil ha mer VR-greier, sier utvikleren.

Utvikleren bak den helsprø Half-Life 2-modifikasjonen Garry’s Mod jobber med en oppfølger, fortalte studiosjef Garry Newman i et intervju med PCGamesN. Spillet er fortsatt tidlig i utviklingsfasen, men ifølge Newman er planen å inkludere VR-støtte:

– Vi utforsker muligheten for å ha mer VR-greier i spillet – det er liksom det som er poenget. Spillet vil dessuten ikke hete Garry’s Mod 2, la Newman til.

Definisjonen på et sandkassespill

Det er nok av helsprø øyeblikk i Garry's Mod.
Det er nok av helsprø øyeblikk i Garry's Mod. Bilde: Facepunch Studios

Hva spillet faktisk blir hetende, eller hva det går ut på, gjenstår å se, men originalspillets lojale fanbase vil trolig håpe på mer av det samme – selvfølgelig med mer VR-greier. Garry’s Mod er definisjonen på et sandkassespill der det ikke er noe fastsatt mål eller mening med spillet.

Spillere får manipulere verdenen og skape akkurat hva de vil med gjenstander fra alle Source-spillene de har installert. Med full kontroll over spillets innebygde fysikkmotor kan spillere skape og oppleve utallige morsomme situasjoner, og den totale kreative friheten har sørget for at spillet fortsatt nyter stor popularitet.

Garry’s Mod dukket først opp i 2004 som et enmannsprosjekt, utviklet av nettopp Garry Newman. Ettersom spillets fanbase vokste fikk Newman med seg flere av modifikasjonens spillere som under navnet Facepunch Studios jobbet med Garry’s Mod frem mot spillets offisielle Steam-lansering i 2006.

Med stadig nytt innhold og nye funksjoner har Garry’s Mods popularitet vokst, og i september 2014 hadde over seks millioner kopier av spillet blitt solgt.

Flere gamle kjenninger håper på oppfølgere.
Monkey Island-skaperen vil fortsette serien »

Garry's Mod

Windows
Slippdato: 29. november 2006
Sjanger: Simulator
Utvikler: Facepunch Studios
Utgiver: Valve

Kommentarer (2)

Forsiden akkurat nå

Til toppen