Monkey Island-skaperen vil fortsette serien: – Ring meg, Disney

Gigantselskapet tviholder på rettighetene.

Gratulerer med 25 år, Monkey Island.
Disney

I forbindelse med Monkey Island-seriens 25-årsdag 2. september, har skaperen Ron Gilbert nok en gang tatt til bloggen sin for å mimre litt, og for å dra opp mulighetene for å fortsette serien igjen.

The Secret of Monkey Island.

Da Gilbert forlot LucasArts etter Monkey Island 2: LeChuck's Revenge i 1992, la han samtidig igjen rettighetene til serien. Dermed fikk han aldri laget det tredje spillet i det han planla som en trilogi. Selv om LucasArts fortsatte serien med to spill på egen hånd, The Curse of Monkey Island og Escape from Monkey Island, er det ingen om vet hva Gilberts tredje kapittel i sagaen ville ha inneholdt.

– Jeg vet ikke om jeg noen gang vil få lage enda et Monkey Island-spill. Jeg så alltid for meg spillet som en trilogi, men jeg vet ikke om det noen sinne vil skje. Det er Disney som eier Monkey Island nå, og de har ikke vist noen intensjon om å selge merkevaren til meg, skriver han i blogginnlegget.

Må eie merkenavnet

Disney kjøpte LucasArts sammen med Lucasfilm i 2012, og sikret seg dermed rettighetene til studioets spillkatalog.

The Secret of Monkey Island 2: LeChuck's Revenge.

– Jeg vet ikke om jeg kan lage Monkey Island 3 uten å ha full kontroll over det jeg lager, og den eneste måten å få til det er å eie merkenavnet. Ring meg, Disney, oppfordrer han.

Dette er ikke første gang Gilbert har uttrykt et ønske om å sikre seg rettighetene, men basert på ordlyden i blogginnlegget virker det som om han denne gangen har prøvd. I 2012 så han på det som en umulighet.

Mens vi venter på telefonsamtalen kan vi se på hva et tredje Monkey Island-spill vil innebære for Gilbert. For noen år siden laget han en liste om hva han ønsket seg.

Nå jobber Gilbert med et pek-og-klikk-spill i samme ånd som Monkey Island sammen med Gary Winnick, kalt Thimbleweed Park, etter å ha sanket inn midler via Kickstarter i fjor. Det skal slippes i 2016.

Har du hørt historien om pek-og-klikk-emulatoren ScummVM?
ScummVM har gitt nytt liv til mer enn 200 klassiske eventyrspill (krever Ekstra) »

Siste fra forsiden