– Jeg burde eid Monkey Island

Ron Gilbert er ikke helt fornøyd med Disneys oppkjøp av LucasArts.

De fleste har nok fått med seg Disneys oppkjøp av LucasFilm på tampen av forrige måned. De fleste bekymringmeldingene kom da naturligvis fra Star Wars-fans som var skeptiske til om Disney-magien og galaksen langt, langt unna kunne smeltes sammen.

Med på kjøpet fikk da Disney også alle LucasArts' spill-lisenser, inkludert de gode gamle pek-og-klikk-spillene som herjet vilt på nittitallet. Mest kjent i er kanskje The Secret of Monkey Island-serien, skapt av veteranen Ron Gilbert i 1990.

I en uttalelse til PC Gamer virker ikke spilldesigneren helt fornøyd med at verkene hans nå er i Mikke Mus-imperiets hender:

– Det er ganske trist på en måte. Ja, jeg skulle ønske jeg eide Monkey Island og Maniac Mansion. At LucasFilm eide dem var på en måte greit, siden det var der jeg laget dem. Men nå som de er eid av noen andre, føles det litt merkelig. Jeg tenker liksom, 'Vel, hvis noen andre skal eie Monkey Island, burde det være meg', sier Gilbert.

– Gjør neppe noe med lisensene

Den velkjente designeren – som for tiden jobber med plattformeventyret The Cave hos Monkey Island-kompis Tim Schafers spillstudio, Double Fine – ser ikke akkurat lyst på situasjonen heller.

– Jeg har vanskelig for å tro at Disney kommer til å gjøre noe med dem [Gilberts eventyrspill, journ.anm], fordi jeg tror de har mye mer viktige ting de kan tjene inn penger på. Star Wars, for eksempel, for å nevne én ting. Så har de også sagt – til og med når de annonserte kjøpet – at de fokuserer på mobilspill. De gjør ikke PC- eller konsollspill, det er bare ikke deres fokus. Og jeg tviler på at dette var på radaren deres da de kjøpte Lucasfilm, forteller Gilbert.

The Secret of Monkey Island.

Dette er en sannhet med modifikasjoner, ettersom Disney har satset en del på det Warren Spector-designede konsoll- og PC-spillet Epic Mickey 2: The Power of Two denne høsten. Disney eier også Avalanche Studios, som har utviklet et par gode barnespill basert på Pixars filmer de siste årene.

Kjøper gjerne rettighetene

Gilbert tumler videre nedover depresjonsspiralen når han forteller at han tviler på at Disney vil gi slipp på rettighetene.

– Hadde det vært noen andre enn Disney som kjøpte Lucasfilm, hadde jeg nok prøvd å skrapt sammen penger nok til å kjøpe lisensene tilbake. Men siden det er Disney, kanskje ikke. Men vi får se – man vet jo aldri.

Det siste vi så av Monkey Island-serien var et episodebasert spill produsert av Telltale i samarbeid med LucasArts i 2009. Den gang var vår anmelder begeistret for første episode, men følte ikke at Telltales forsøk levde opp til seriens tidligere spill.

Les også: Disney kjøper LucasFilm Les også: Double Fine annonserer nytt spill

Les også
Anmeldelse: Tales of Monkey Island: Launch of the Screaming Nar

Siste fra forsiden