The Witcher-serien er nå et steg nærmere TV-skjermen

Seriens forfatter kom nettopp med ny informasjon.

CD Projekt Red

Allerede i mai i fjor ble det kjent at The Witcher-bøkene, som den kjente spillserien ved samme navn er basert på, også skal bli til en Netflix-serie. Siden den gang har det vært relativt stille, men nå har det omsider kommet en viktig oppdatering. Det melder blant andre Gamespot.

Seriens manusforfatter og produsent, Lauren S. Hissrich, la nemlig ut en Twitter-melding i helgen hvor hun bekrefter at manuset til pilot-episoden nå er ferdig og venter på tilbakemelding.

Dette betyr nok at pilotepisoden, som altså er den første episoden av serien, er ferdig skrevet. Vi fikk et noe vagt hint om dette allerede i januar, men nå er det offisielt bekreftet.

Populær bokserie

I likhet med spillserien er den kommende Netflix-serien basert på bøkene til den polske forfatteren Andrzej Sapkowski, som skrev til sammen åtte romaner kjent som The Witcher Saga. I Netflix' pressemelding opplyste Sapkowski at serien skal være tro mot bøkene, som skulle bety at kjennere av spillserien trolig vil kjenne seg igjen i serien. Selv er han konsulent for serien.

Ikke overraskende er det Geralt of Rivia som er hovedpersonen i den nye Netflix-satsingen, men detaljene rundt hvilken historie som skal fortelles er ennå uvisse.

The Witcher-bøkene har oppnådd stor popularitet på egen hånd, men det er liten tvil om at det var CD Projekt REDs spilltrilogi som for alvor satte Sapkowskis serie på kartet. Det tilsynelatende siste innslaget i spillserien – The Witcher 3: Wild Hunt – ble lansert i 2015 og høstet svært positiv kritikk.

Lauren S. Hissrich har for øvrig lang fartstid innen TV, og har blant annet tidligere vært forfatter for TV-serien The West Wing og både forfatter og produsent for Netflix-serien Daredevil.

The Witcher-studioets neste storsatsing heter Cyberpunk 2077: Spillet ser ut til å bli spillbart på årets E3-messe »

Siste fra forsiden