The Witcher-pirater risikerer bot

The Witcher-pirater risikerer bot

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

CD Projekt har mange ild i jernet for tiden. For det første driver polakkene den populære nettbutikken Good Old Games, hvor man kan plukke opp gode gamle spill for en relativt billig penge.

I tillegg jobber utviklerne på spreng med oppfølgeren til sitt populære mørke rollespill. The Witcher 2: Assassins of Kings har planlagt lanseringsdato på selve nasjonaldagen vår neste år.

Witcher 2 er for øyeblikket en PC-eksklusiv tittel, uten noen som helst online-funksjonalitet. Med andre ord er spillet svært utsatt for piratkopiering. CD Projekt har tidligere uttalt at de ikke liker såkalt DRM, som er svært strenge anti-pirattiltak, og GoG-nettbutikken bruker ikke slikt. Men nå kan Joystiq røpe at utvikleren langt i fra vil la piratene herje fritt.

Snarere tvert imot. Uheldige spillpirater vil risikere å få en bot i posten hvis de laster ned The Witcher 2 ulovlig. Selskapet har inngått samarbeid med ulike torrent-spioner, som skal følge med på hvem som bryter åndsverkslovene. Blir du tatt på fersken og sporet til din rette adresse vil du etter sigende få en skummel lapp i posten, hvor utviklerne ber deg betale boten.

Hvor rettslig bundet du vil være til å faktisk betale denne boten vil selvsagt avhenge av hvilket land du bor i.

Les også: Sniktitt: The Witcher 2: Assassins of Kings
Les også: Heksejakt til neste år
Les også: The Witcher 2 blir samleres våte drøm


(Kilde: Joystiq)

Kommentarer (19)

Forsiden akkurat nå

Til toppen