Feature

Spillåret 2017 - Andreas Bjørnbekk

Ti grunner til at 2017 blir et heidundranes år for menneskeheten

Kjør på, nåværende år! Andreas både står og sitter klar.

Andreas Bjørnbekk gleder seg blant annet til For Honor.
Privat, Ubisoft
1: Side 1
Side 2

Sea of Thieves

Sjanger: Action, eventyr
System: Xbox One, Windows
Utvikler: Rare
Kommer: Sannsynligvis første halvdel av 2017

Sea of Thieves.
Microsoft Studios

Dette piratspillet stjal oppmerksomheten min da det ble vist for første gang under E3 I 2015. Sea of Thieves er et online-spill der du sammen med venner, bekjente, eller totalt fremmede skal seile på bøljan blå, og forhåpentligvis lykkes med å plyndre andre skip, finne skjulte skatter, og puste inn den gode sjøluften. Assassin’s Creed IV: Black Flag er det eneste moderne piratspillet som har kunnet tilby den gode Kaptein Sabeltann/Pirates of the Caribbean-følelsen. Håpet mitt er at Sea of Thieves som et dedikert piratspill skal gjøre dette enda bedre.

Foruten de vakre effektene skal Sea of Thieves også by på en hel del spillertilpasninger, som egne skuter, kanoner, egne mannskap og lignende. Det lille barnet i meg skriker av glede av å kunne se frem til noe som minner om en mye bedre utgave av det nogen lunde kule pirat-minispillet i Sly 3: Honor Among Thieves, og jeg gleder meg til å kunne rope «Aye, me hearties!» og faktisk mene det. Selvfølgelig gjenstår det å faktisk prøve spillet, men så langt virket ting lovende.

For Honor

Sjanger: Action
System: PlayStation 4, Xbox One, Windows
Utvikler: Ubisoft Montreal
Kommer: 14. februar 2017

For Honor.
Ubisoft

Som en middelalder-freak er det nok av spill å glede seg over i 2017. For Honor, utvikler Ubisofts kanskje største nye storsatsning, er et av disse. I For Honor får vi innta rollen som enten en viking, en ridder eller en samurai, og sammen med de andre på laget sitt skal man kutte ned motstanderen. Slagmarkene er gamle borger i Frankrike, norske vikinglandsbyer og japanske samuraislott, noe som får meg til å innrømme at jeg nok ikke har vært så spent på et slåssespill siden jeg så den første traileren for Ryse: Son of Rome.

Noe av det spesielle med For Honor er kampsystemet. Borte er kravet om å bare trykke firkant for å slå, men både spakene og knappene må brukes for å kunne fekte effektivt og seire over fienden. De tre fraksjonene kommer med forskjellige styrker og svakheter, og jeg gleder meg til å se hva de forskjellige modusene vil by på. At alle ekstra kart- og modusutvidelser vil være gratis lover også godt for For Honors fremtid. Om spillet viser seg å lykkes, selvfølgelig.

Mass Effect: Andromeda

Sjanger: Action, rollespill
System: PlayStation 4, Xbox One, Windows
Utvikler: BioWare
Kommer: 23. mars 2017

Mass Effect Andromeda.
BioWare

Mass Effect er en av de mest kontroversielle spillseriene i nyere tid. Mange elsket sci-fi-eventyrene, men etter at det tredje spillet i serien bød på en slutt som mange synes var for dårlig, ble skuffelsen stor og høylytt. For min del står Mass Effect igjen som en serie vel verdt å spille, men som nok endte opp med å bli litt for lik seg selv.

Les også
Anmeldelse: Sea of Thieves

Mitt ønske for Andromeda er derfor at vi får noe helt nytt, men at vi fortsatt blir skjenket den gode, gamle følelsen av å være en oppdager i et mørkt univers. Flere solide rollespill er noe PlayStation 4 og Xbox One virkelig trenger, for selv om jeg koser meg med The Witcher 3 og Final Fantasy X Remastered savner jeg de gode gamle PlayStation 2- og 3-dagene der rollespill tilsynelatende var overalt.

Med tanke på at jeg likte Dragon Age: Inquisition bare sånn passe forsøker jeg å være forsiktig i min optimisme, men jeg er såpass tiltrukket av mystikken rundt Andromeda, de oppdaterte visuelle effektene og presset som ligger på BioWare, at dette er et spill jeg virkelig gleder meg til.

Super Mario Odyssey

Sjanger: Platform
System: Nintendo Switch
Utvikler: Nintendo
Kommer: Fjerde kvartal 2017

Super Mario Odyssey.
Nintendo

Jeg har aldri gledet meg til et Mario-spill før, så dette blir noe for historiebøkene. Super Mario Odyssey ser rett og slett skikkelig morsomt ut, men det største spørsmålet er kanskje om det vil måle seg med suksessen Super Mario Galaxy oppnådde. Fargerike og realistiske områder om hverandre lover godt, og det å kunne ta med seg et såpass stort Mario-spill hvor hen man vil høres kult ut.

Det gjenstår likevel å se om Nintendo klarer å være nyskapende nok til å lage et Mario som føles nytt og utforskende. Det er ingen hemmelighet at den italienske rørleggeren er en av de største melkekuene i underholdningsindustrien, og at det er et par av spillene man kunne vært foruten kan diskuteres. Derfor håper jeg at Super Mario Odyssey bevarer de gode platformegenskapene Mario-serien er så kjent for, men tilbyr nye muligheter for et gammelt så vel som et nytt publikum. Litt merkelig er det at Nintendo ikke kunne planlagt bedre slik at Odyssey ble enda et svært lanseringsspill for Nintendo Switch, men den gang ei.

Persona 5

Sjanger: Rollespill
System: PlayStation 4, PlayStation 3
Utvikler: Atlus
Kommer: 4. april 2017

Persona 5.
Atlus

Jeg hadde aldri hørt om Persona før jeg spilte Persona 4 Golden til PlayStation Vita, men det tok ikke lang tid før jeg falt pladask for både tittel og konsept. Det er ikke ofte jeg liker spill i en sjanger som tilbyr karakterer som er nærmest erke-japanske i sine væremåter (masse følelser, overdramatiske figurer osv), men på grunn av at Persona tar seg så lite seriøst – og samtidig er så morsomt og smart – fungerer alt sammen kjempefint.

Persona 5 til PlayStation 4 er noe jeg har ventet lenge på nå, spesielt ettersom jeg fikk blod på tann etter 4’ern. Videregående-settingen er noe jeg synes var svært sjarmerende, og de litt rare figurene, den fengende K-pop-aktige musikken og de spennende mysteriene er alle ting jeg håper returnerer om noen måneder. Frem til da skal jeg høre på Persona 4s «Your Affection» og «Heartbeat, Heartbreak» på repeat.

Er du ikke 100% enig med meg? Hva er du mest spent på i 2017?

1: Side 1
Side 2

Siste fra forsiden