Feature

Spillåret 2017 - Gøran Solbakken

Denne listen kunne vært veldig mye lengre

Gøran gleder seg til mer enn ti spill i 2017, men her er noen av de som skiller seg ut.

Privat, Square Enix

Flere medlemmer av Gamer.no-redaksjonen har fortalt om spillene de gleder seg til å sjekke ut i 2017. Nå er det Gøran sin tur til å dele sin liste.

Når jeg ser på hvilke spill som er planlagt å komme i løpet av 2017, blir jeg rett og slett glad. Det bugner over av både store og små spill, og jeg kunne lett ha hatt med dobbelt så mange spill på listen min.

Fra før av har en rekke andre her i redaksjonen listet opp spillene de gleder seg til i 2017. Det er mange spill jeg er veldig enig i her, og som godt kunnet funnet veien til min liste.

Jonas nevner spill som Red Dead Redemption 2, The Legend of Zelda: Breath of the Wild og Persona 5 i sin liste. Andreas B har med Horizon: Zero Dawn og Mass Effect: Andromeda blant sine utvalgte spill. Mikkjell nevner blant annet Kingdom Come: Deliverance, mens Andreas K.E. har Tacoma som et av sine utvalgte spill. Til slutt gleder Øyvind seg blant annet til Nioh, som nylig fikk sin siste demoutgave.

Se også listene til:

Da var ni spill nevnt allerede, men jeg stopper ikke der. Her følger seks andre, noen ikke fullt så kjente spill, som jeg gleder meg veldig til å spille i løpet av 2017.

Nier: Automata

Denne dama er kul!

Sjanger: Action, Rollespill
System: PC og PlayStation 4
Utvikler: Platinum Games
Kommer: 10. mars 2017

Jeg er en stor fan av noen av spillene til Platinum Games, og ikke fullt så stor fan av enkelte andre (ja, jeg ser på deg Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan). Men etter å ha spilt demoen av Nier: Automata som er tilgjengelig på PlayStation 4, ble jeg solgt, og dette spillet rykket fort opp som et av de mest etterlengtede spillene mine i 2017.

Her finner vi det sedvanlige raske, responsive kampsystemet som Platinum gjør så forferdelig bra, mikset med en tilsynelatende spennende historie. Spillet er satt til samme univers som Nier fra 2010, men utviklerne har sagt at historiene ikke henger sammen. I demoen bruker utviklerne flere ulike synsvinkler i løpet av kort tid, noe som gir en kul og variert opplevelse av kampsystemet i spillet.

Etter den nylige kanselleringen av Scalebound, håper jeg Platinum Games leverer et spill som lever opp til demoen vi har fått prøve. Da kan dette fort ende opp med å bli et av mine favorittspill i det kommende året.

Destiny 2

Les også
Anmeldelse: What Remains of Edith Finch
Jeg er veldig klar for en ny runde med Destiny.

Sjanger: Skytespill
System: PC (ikke bekreftet), Xbox One og PlayStation 4
Utvikler: Bungie
Kommer: 2017

Destiny er et av de spillene jeg har spilt mest de siste årene. Først og fremst er det skytefølelsen og hvordan de ulike klassene spilles som gang etter gang har dratt meg inn i spillet, men også universet de har skapt er spennende. Det er imidlertid ikke til å stikke under en stol at Destiny også hadde store problemer når det kom.

Siden slipp har de gitt ut flere pakker med nedlastbart innhold, der utvidelsen The Taken King for alvor viste potensialet som ligger i spillet. Men det slapp ikke unna det faktum at det var bygget på et svakt grunnlag, og jeg håper, og tror, at Bungie har lært av sine feil.

Jeg gleder meg masse til Destiny 2. Mitt håp er at utviklerne har sett og hørt på tilbakemeldingene fra spillere, at de tar med seg de gode tingene fra eneren og bygger videre på de. Samtidig er også Destiny 2 det spillet jeg har størst mistanke om at kommer til å bli utsatt, men man kan vel ikke straffes for å håpe.

What Remains of Edith Finch

Dette kan nok bli litt skummelt.

Sjanger: Eventyr
System: PC og PlayStation 4
Utvikler: Giant Sparrow
Kommer: 2017

Giant Sparrow debuterte med The Unfinished Swan, et spill jeg anmeldte her på Gamer.no. Det var et lovende første spill, men som ikke helt greide å holde på magien hele veien. Det var allikevel unikt, hadde en nydelig visuell stil og masse gode ideer som gjør at deres neste spill, What Remains of Edith Finch, er et spill jeg gleder meg veldig til å sjekke ut.

Man spiller som Edith i et førstepersonsperspektiv, og reiser tilbake og opplever historiene til flere familiemedlemmer i deres hus i Washington. Hele konseptet er veldig spennende, og jeg er samtidig veldig spent på hva utviklerne ønsker å fortelle, og hvordan de knytter det hele sammen. Jeg gleder meg til å oppleve hjemmet til familien Finch i 2017, og høre historiene som sitter i veggene der.

Absolver

Et av de mest spennende spillene på vei i 2017.

Sjanger: Action, slåssing
System: PC, Linux, Mac, PlayStation 4 og Xbox One
Utvikler: Sloclap
Kommer: 2017

Absolver er et av de mest spennende spillene som kommer i 2017. Dette er flerspiller på nett blandet med slåssing, der man kan kjempe både med og mot andre spillere i en mystisk og fascinerende verden.

Man styrer en figur som kjemper seg gjennom landet Adal i et håp om å en dag få lov til å bli med de fredsbevarende styrkene kalt Absolver. Man tilegner seg nye kampteknikker, lærer nye angrep, oppgraderer utstyr og blir stadig bedre etter hvert som reisen går.

En av måtene man kan lære nye teknikker på er ved å sparre med andre spillere, og på den måten bli en bedre kjemper. Kampsystemet og den visuelle stilen ser veldig kult ut, og det er en såpass annerledes og unik blanding av sjangre som gjør at dette spillet havner på listen min. Og erfaringsmessig har utgiver Devolver Digital de siste årene støttet opp under unike, underholdende spill.

Pyre

Dette ser tøft ut!
Supergiant Games

Sjanger: Rollespill
System: PC og PlayStation 4
Utvikler: Supergiant Games
Kommer: 2017

Supergiant Games har laget Bastion og Transistor, to unike og veldig kule spill. Bastion med fortellerstemmen som fortalte hva du gjorde når du gjorde det, og Transistor med sin visuelle stil, dype kampsystem og et overlegent bra lydspor. Musikken i Transistor er faktisk den eneste musikken jeg enda har på spillelista mi når jeg setter på spillmusikk, den er rett og slett helt fantastisk.

Pyre ser ut til å være enda et spennende spill fra Supergiant. Denne gangen er spillet satt til en fantasiverden, og i likhet med de to foregående spillene er dette et action rollespill. Kampsystemet ser veldig spennende ut, der man kjemper to lag mot hverandre på en bane. Målet er å skade motstanderlagets «Pyre» ved å treffe den med en lyskule som befinner seg på banen. Man styrer kun en spiller om gangen, men velger fritt hvem av de tre på laget man skal kontrollere.

Den visuelle stilen, musikken og setting, samt at dette er Supergiant, gjør at Pyre står høyt på ønskelisten min.

Little Nightmares

Guffent, men veldig stilig.

Sjanger: Rollespill
System: PC, PlayStation 4 og Xbox One
Utvikler: Tarsier Studios
Kommer: 28. april 2017

Det er svenskene i Tarsier Studios som står bak utviklingen av dette plattformspillet. De har tidligere jobbet på flere Little Big Planet-spill i samarbeid med Media Molecule, og utviklet også Tearaway Unfolded sammen med de.

Nå får de endelig lov til å stå på egne bein, og lage sin egen greie. Og Little Nightmares ser utrolig spennende ut. Her styrer man en liten jente som blir kidnappet og tatt med ned på havets bunn, til et merkelig og skummelt sted.

Det er stort sett plattformutfordringer som skal sette oss som spillere på prøve, men det er først og fremst den visuelle stilen som fenger. Det ser litt ut som en blanding av Limbo/Inside og claymation, og dette gir et særpreget og veldig spennende uttrykk.

Hva gleder du deg til i året som kommer? Del gjerne din ønskeliste i kommentarfeltet nedenfor.

Siste fra forsiden