Bioware – rollespill

Tidligere BioWare-veteraner jobber med ambisiøst sci-fi-rollespill

Baldur's Gate-designeren leder nyopprettet studio.

Illustrasjonstegning hentet fra det nye studioets hjemmeside.
Archetype Entertainment

To personer som tidligere har hatt sentrale roller hos det anerkjente spillstudioet BioWare har nå inntatt rollene som ledere for et splitter nytt spillstudio. Det melder blant andre Eurogamer.

Det nye studioet heter Archetype Entertainment og er opprettet som en egen, selvstendig avdeling hos selskapet Wizards of the Coast – utgiveren av Dungeons & Dragons.

Ikke mye er kjent om det nye rollespillet, men denne konsepttegningen fra studioets hjemmeside kan kanskje gi et hint.
Archetype Entertainment

Studioet ledes av James Ohlen, som tidligere har jobbet som sjefsdesigner på det første Baldur's Gate-spillet og som regissør på det andre spillet i serien.

Ohlen var også en av designerne på Neverwinter Nights og sjefsdesigner på Knights of the Old Republic.

Kunngjorde sitt første spill

Rollen som General Manager hos det nye spillstudioet innehas av Chad Robertson, som inntil i fjor jobbet som sjef for BioWares Live Service-avdeling.

Interessant nok har studioet allerede kunngjort sitt første spill, selv om det ikke foreligger særlig mange detaljer ennå – ei heller en tittel.

– Vi er i ferd med å sette sammen et team i verdensklasse for å bygge et multiplattform-rollespill satt til et science fiction-univers, skriver James Ohlen på studioets hjemmesider.

Studioets uttalte mål er å skape «de beste historiedrevne rollespillene i verden». Med tanke på kompetansen de har med seg på laget kan det nok være verdt å følge med videre på studioet dersom man er rollespillfan.

Les også: – EA jobber med en nyversjon av Knights of the Old Republic »

Siste fra forsiden