Bioware

Bioware-toppene Casey Hudson og Mark Darrah slutter

Samtlige Bioware-prosjekter skal visstnok fortsette som før.

EA

Daglig leder i Bioware, Casey Hudson, og Dragon Age-sjef Mark Darrah har begge kunngjort at de slutter i sine stillinger hos det anerkjente studioet.

Hudson begynte i Bioware i 1998, og har vært en viktig figur på prosjekter som Star Wars: Knights of the Old Republic og Mass Effect. I sin avskjedsmelding skriver Hudson at det var en veldig vanskelig beslutning å forlate Bioware. Han skriver imidlertid at tiden var inne for en forandring, både for han selv og for studioet.

Bioware jobber fortsatt med Dragon Age 4.
EA

– Det er stort og beærende å se tilbake på en karriere som strekker seg over flere tiår og tenke på tingene vi har oppnådd sammen. Det er en vanskelig beslutning å gå videre, men jeg er spent for hva som blir det neste, for oss alle, sier Hudson.

Også Darrah fikk sin Bioware-debut på slutten av 90-tallet. I løpet av tiden hos studioet har han vært oppført som sjefsprodusent på samtlige av hovedspillene i Dragon Age-serien. Han forteller også at det var vanskelig å si farvel.

– Dette har vært en veldig vanskelig beslutning for meg. Teamet med fantastiske utviklere på Dragon Age gjør livet mitt mye bedre. De har lært meg så mye. Men styrken til teamet er også det som gjør dette mulig. Jeg vet at Dragon Age ikke bare komme til å overleve uten meg, det kommer til å gjøre det kjempebra.

Samtlige prosjekter fortsetter som før

I et eget brev takket EAs Laura Miele begge utviklerne for alt de har bidratt med. Som Miele forteller vil Christian Dailey, tidligere Anthem-sjef, ta over styringen av Dragon Age-serien. Jakten på en erstatter for Hudson er underveis, og i mellomtiden vil EAs Samantha Ryan føre an.

I hvilken grad endringene vil påvirke eksisterende Bioware-prosjekter er ikke kjent. Ifølge IGN vil skal imidlertid samtlige prosjekter fortsette som planlagt. Utvikleren jobber blant annet med Dragon Age 4, Mass Effect: Legendary Edition, et helt nytt Mass Effect-spill og den omfattende overhalingen av Anthem.

LES OGSÅ: Tidligere Dragon Age-sjef danner nytt utviklerstudio »

Siste fra forsiden