BioWare

Mass Effect-forfatteren skal jobbe med to andre BioWare-veteraner på nytt sci-fi-rollespill

– Jeg kan føle magien i luften.

Konseptbilde fra det nye rollespillet som det nyopprettede studioet jobber med.
Archetype Entertainment

Forrige måned meldte Gamer.no at to personer som tidligere har hatt sentrale roller hos det anerkjente spillstudioet BioWare har startet et splitter nytt spillstudio kalt Archetype Entertainment. Nå er enda en BioWare-veteran med på laget.

Det nye medlemmet heter Drew Karpyshyn og kunngjorde nylig overgangen til det nye studioet på sin egen blogg.

Karpyshyn har bakgrunn som sjefsforfatter på de to første Mass Effect-spillene og Star Wars: Knights of the Old Republic. Han forlot BioWare i 2012 for å jobbe med egne prosjekter, returnerte i 2015 før han nok en gang forsvant i 2018 for å arbeide på egen hånd.

Drew Karpyshyn er det seneste tilskuddet til et voksende team av rollespillveteraner.
drewkarpyshyn.com

Kjenner magien

– Når jeg først startet i BioWare var alt nytt og spennende. [...] Men etter hvert som vi vokste og ble mer suksessfulle endret ting seg. Vi ble mer business-orienterte. [...] Drømmejobben ble bare en jobb, og jeg mistet entusiasmen jeg engang hadde, skriver Karpyshyn og fortsetter:

– Men med Archetype har lidenskapen på nytt blitt tent. Følelsen hos studioet minner meg om mine tidlige dager hos BioWare; Jeg kan føle magien i luften, heter det i blogginnlegget.

Det nye studioet ledes av James Ohlen, som tidligere har jobbet som sjefsdesigner på det første Baldur's Gate-spillet og som regissør på det andre spillet i serien. Ohlen var også en av designerne på Neverwinter Nights og sjefsdesigner på Knights of the Old Republic.

Rollen som General Manager hos det nye spillstudioet innehas av Chad Robertson, som inntil i fjor jobbet som sjef for BioWares Live Service-avdeling.

Studioets første spill blir et multiplattform-rollespill satt til et science fiction-univers, og studioet har ambisjoner om å sette sammen et team i verdensklasse.

Les også: Bioware bekrefter: Nå skal Anthem totalrenoveres »

Siste fra forsiden