Mike Laidlaw - Yellow Brick Games

Tidligere Dragon Age-sjef danner nytt utviklerstudio

Yellow Brick Games samler veteraner fra Bioware, Ubisoft, EA og Blizzard.

Illustrasjonsbilde fra Dragon Age II.
EA

Det var i februar at Mike Laidlaw – mangeårig Bioware-ansatt og Dragon Age-sjef – plutselig kunngjorde at han var ferdig i Ubisoft. I ettertid kom det rapporter om at Laidlaw ikke fikk gjennomslag for spillet han prøvde å lage hos Assassin's Creed-skaperen, men uansett hva som egentlig skjedde var resultatet at han måtte finne seg noe nytt å gjøre.

De fire Yellow Brick-grunnleggerne. Fra venstre: Frederic St-Laurent B., Mike Laidlaw, Jeff Skalski og Thomas Giroux.
Yellow Brick Games

Det har han nå gjort, og mandag kunne han avduke sitt nye spillstudio. Yellow Brick Games skal det hete, og med på laget har Laidlaw fått med seg en bunke veteraner fra blant annet Blizzard, Ubisoft og EA.

Studioet skal styres av Thomas Giroux, som blant annet har vært med å trekke i trådene for Watch Dogs før han dro til Blizzard i 2011. Laidlaw skal ta seg av den kreative siden ved spillprosjektene, men akkurat hva Yellow Brick skal jobbe med er foreløpig uklart.

På sine nyopprettede nettsider forteller teamet at det ønsker å lage nye opplevelser i spennende verdener. Det kan selvfølgelig bety litt av hvert, og enn så lenge holder teamet kortene tett til brystet.

– Vi satser på en tilnærming som går tilbake til grunnleggende ting, med fokus på gleden ved å lage nye spillopplevelser i fleksible og mer hyggelige omgivelser som et uavhengig studio kan tilby, sa Giroux i et intervju med GamesIndustry.biz.

LES OGSÅ: En bunke Blizzard-veteraner starter nytt spillselskap »

Siste fra forsiden