Rockstar - Agent

Tidligere Rockstar-utvikler røpet nye detaljer om det kansellerte Agent

Det likte studioet dårlig.

Darren Charles Hatton

Obbe Vermeij, en tidligere ansatt hos Rockstar North, har de siste ukene delt glimt fra kulissene hos den ellers så hemmelighetsfulle Grand Theft Auto-utvikleren. Via sin personlige blogg slapp han detaljer om blant annet arbeidet med de første fire GTA-spillene, samt om det kansellerte spioneventyret Agent.

Åpenheten ble imidlertid for mye for Rockstar. Studioet ba til slutt Vermeij om å slette nesten samtlige innlegg fra bloggen, men ikke før informasjonen ble spredt for alle vinder.

Som blant annet Eurogamer melder fortalte Vermeij at Agent begynte livet som en demo bygget for å vise frem GTA-spillmotoren internt. Etter hvert ble det bestemt at demoen skulle bygges ut til et fullverdig spill, som visstnok skulle bli mer lineært enn GTA-spillene.

Etter planen skulle Agent ta spillere med på spionoppdrag i ulike deler av verden. I ekte James Bond-stil var det planlagt skuddvekslinger på ski og ute i verdensrommet, men fremdrift på prosjektet gikk ikke som forventet.

Agent slik det så ut i 2009.
Darren Charles Hatton

Med GTA 5 i horisonten visste Agent-teamet at det bare hadde tiden av veien før Rockstar ville kalle inn alle troppene. Forsøk på å kutte ned på spillets omfang og få det ut tidligere lykkes heller ikke, og til slutt ble prosjektet bare skrotet.

Vermeij delte ellers noen få detaljer om et zombiespill fra Rockstar, kalt Z. Spillet skulle finne sted på en skotsk øy, der spillere måtte forsvare seg fra endeløse bølger med vandøde. Etter bare noen måneder fant utvikleren imidlertid ut at spillet var «for deprimerende», og også det ble lagt på is.

Mens bloggen var interessant lesing om et studio som vanligvis holder alle kortene tett til brystet, er eventyret altså over. Onsdag skrev Vermeij at han fikk en e-post fra Rockstar, der utvikleren uttrykte stor misnøye med hva utvikleren holdt på med.

– Tilsynelatende er noen av veteranene [hos Rockstar North] misfornøyde med bloggen min. Jeg trodde oppriktig talt ikke at noen ville ha noe imot at jeg snakket om 20 år gamle spill, men jeg tok feil. Et eller annet om å ødelegge mystikken rundt Rockstar, eller noe. Uansett. Dnne bloggen er ikke viktig nok for meg til at jeg har lyst til å gjøre mine tidligere kollegaer i Edinburgh sinte, så jeg legger ned hele greia, sa Vermeij før han la til:

– Kanskje jeg prøver igjen om et tiår eller to.

LES OGSÅ: Rockstar skal vise den første GTA 6-traileren i desember »

Siste fra forsiden