King of Nordic

Tidligere Telialigaen-kommentator klar for King of Nordic-sluttspill

– Vi vil være veldig fornøyde om vi klarer å ta et kart, forteller Eirik «r0ke» Horvath.

Eirik «r0ke» Horvath (til høyre) gjør comeback - som spiller.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Ny fredag, nye muligheter. Denne gangen er det litt ekstra spennende for de som har fulgt med i Telialigaen siden starten. Tidligere ekspertkommentator Eirik «r0ke» Horvath er nemlig med på laget som representerer Norge denne uken, noe hovedpersonen selv ikke trodde skulle skje da de ble med i kvalifiseringen søndag.

– For å være ærlig tror jeg alle var ganske overrasket over at vi kom gjennom kvalifiseringen på søndag så enkelt, forutenom første kamp i sluttspillet, forteller Horvath.

Se sluttspillet i King of Nordic fredag klokken 19:00 på Twitch »

Følger fortsatt Telialigaen

DISSE REPRESENTERER NORGE

Vis mer

Eirik «r0ke» Horvath
Erik «Insanity» Hellestøl
Adrian «CYNEX» Hansen Vevletveit
Hans Petter «aim» Hansen Vevletveit
Lasse «baplo» Solholt Olsen

Kommentatorveteranen forteller litt om hva han selv har gjort siden han ga seg som kommentator.

– Begynner å bli noen år siden jeg ga meg som kommentator, jeg ga meg når jeg fullførte studiene mine innenfor programmering, og har siden da jobbet med utvikling av netthandler som konsulent. Jeg følger fortsatt med på Telialigaen, og spiller som oftest for moro med venner i lavere divisjoner. Det er gøy å se hvor mye det har utviklet seg siden jeg ga meg, og hvor gode noen av lagene har begynt å bli. Skal bli spennende å se hvordan det utvikler seg videre, sier han.

Videre forteller han at laget hans har forsøkt seg mange ganger denne høsten, med noe varierende suksess og lagkamerater.

Eirik «r0ke» Horvath har de senere årene bare spilt Counter-Strike for moro skyld.
Privat

– Laget ble satt sammen i siste liten. Vi er en kompisgjeng som spiller sammen en del. Jeg, «CYNEX» og «aim »har spilt nesten hver eneste kvalifisering siden slutten av september, mens de to siste på laget har variert ganske ofte. Vi dro med «Insanity» siden han er en tidligere lagkamerat av meg, og «baplo» er en «aim» har spilt litt med, så han ble med som femte.

LES OGSÅ: 777 og Bifrost sikret de siste sluttspillplassene

Jobb har dog vært utfordringen denne uka.

– Inn mot sluttspillet har det ikke blitt altfor mye spilling, da to på laget jobber kveldsskift, men de av oss som ikke har jobbet kveld har fått inn noen kamper på Faceit ihvertfall.

På fredag stiller de mer med håp enn tro, om man skal tro på det Horvath sier.

Les også
Sverige kan miste The International - svenske profiler stormer i sosiale medier

– Forventningene på fredag er ikke skyhøye akkurat, dersom vi har dagen mener jeg vi kan treffe ganske hardt, men vi er veldig avhengige av treffsikkerheten og at vi får tradet hverandre effektivt. Vi vil være veldig fornøyde om vi klarer å ta et kart, selv om jeg tror vi sikter ganske høyt, da motstanden ser ut til å være veldig bra denne fredagen, avslutter Horvath.

LES OGSÅ: TV 2 arrangerer norsk kvalifisering til DreamHack Open

Gamer.no i samarbeid med ESEN

King of Nordic er et «kongen på haugen»-konsept der lag fra Norge, Danmark, Sverige og Finland kjemper mot hverandre. Gamer.no arrangerer de norske kvalifiseringene til turneringen i samarbeid med ESEN. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

Turneringen er åpen for alle lag, med et mål om å skape en god og organisert plattform for lag som er semi-profesjonelle og amatører i de nordiske landene. Dersom man ryker ut, får man delta igjen neste uke om man vil.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av King of Nordic. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av King of Nordic, og King of Nordic har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden